Головна Новини Суспільство події Як Україна стала ключовим криптохабом Східної Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна стала ключовим криптохабом Східної Європи

Стало відомо скільки заробили українці на криптовалюті у минулому році

18 березня 2024, 15:57
Поділіться публікацією:

У 2023 році українці заробили вражаючі 850 мільйонів доларів США на криптовалюті. Ця інформація була оприлюднена Міністерством цифрової трансформації України, яке посилається на дані дослідження провідної аналітичної компанії Chainalysis.

Як Україна стала ключовим криптохабом Східної Європи

Скільки заробили українці на криптовалюті у 2023 році

За результатами дослідження, Україна продемонструвала значний потенціал, ставши одним із провідних криптохабів у Східній Європі. Такий успіх підтверджує позицію України у світовому рейтингу, де країна посіла 12-те місце за розміром прибутку від інвестицій у криптоактиви, обігнавши такі країни як Бразилія, Японія та Канада.

У контексті глобального ринку криптовалют, 2023 рік виявився складним, але показовим. Загальний прибуток криптоінвесторів склав 37,6 мільярда доларів США, що суттєво менше порівняно з 127 мільярдами доларів, досягнутими у 2022 році. Попри це, Сполучені Штати залишилися лідером ринку з показником 9,36 мільярда доларів, за ними слідують Велика Британія та В'єтнам із прибутками 1,39 мільярда доларів та 1,18 мільярда доларів відповідно.

Міністерство цифрової трансформації України акцентує на значущості легалізації криптоіндустрії як кроку до створення сприятливих умов для роботи з новим класом активів. В цьому контексті, було розроблено проект закону № 10225-1 про віртуальні активи, який має на меті не лише створити чіткі правила для оподаткування криптовалют, але й залучити іноземні інвестиції в українську економіку.

Раніше “Коментарі” писали, що незважаючи на низку змін у законодавстві, український ринок криптовалюти продовжує залишатися багато в чому "Terra Incognita", тобто закритим та маловідомим. А за подібних обставин завжди знайдуться "скелети у шафі". "Коментарі" вже писали про діяльність однієї з двох найпопулярніших в Україні криптобірж — Kuna і ось настав час написати про її "старшу сестру" — біржу криптовалют Exmo.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 березня 2024, 16:40

Нічого дивного! Велика частка розікраденої західної допомоги була переведена у кріпту. Юдейців ще ніхто не міг перевершити у схемах ухиляння від відповідальності за розкрадання коштів. Поки обдурені і позурповані нацисти тупотять копицями у шароварах. Тому і програли! Слава корупції!


Новини