Головна Новини Суспільство події Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження

Експерти назвали ефективні методи боротьби з "тіньовими" азартними іграми

10 листопада 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження

Дослідження показало, що вважають ефективним у боротьбі з підпільним бізнесом, фото з відкритих джерел

У жовтні "Всеукраїнська Рада Гемблінгу" провела кілька досліджень в рамках проекту спрямованого на формування Індексу адекватності актуальних подій і процесів легалізації галузі азартних ігор в Україні. 

Під час опитування експертів їх запитали про те, яка державна інституція має боротися з нелегальними гральними закладами й якою має бути роль КРАІЛ. В переліку відповідей були такі варіанти: МВС, НАБУ СБУ ДБР та інші. Респонденти могли обирати до трьох організацій. Відповідно до результатів дослідження, на перше місце респонденти поставили МВС та КРАІЛ (70,8% опитаних проголосували за ці інституції), на другому місці опинилася СБУ (58,3%), на третьому – Бюро економічної безпеки (29,2%).

Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження - фото 2

Експертам запропонували обрати інструменти боротьби з нелегальним гральним ринком. Серед запропонованих варіантів були наступні. Кримінальне покарання для організаторів підпільного бізнесу – за цей інструмент проголосувало 66,7% опитаних; санкції проти фінансових закладів, що приймають гроші на рахунки від нелегальних гральних закладів — 20,8%.

Крім того, частина експертів вважає, що слід обійтися штрафами (8,3%). Санкції проти гравців ніхто не вважає ефективними методами протидії підпільному азартному бізнесу. Також усі експерти визнають, що є відмінності між інструментами протидії роботі нелегальних закладів в онлайні та офлайні.

Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження - фото 3

Отже, для боротьби з нелегальним азартним бізнесом офлайн експерти пропонують такі інструменти. Найбільш ефективним вони вважають кримінальне переслідування організаторів підпільного бізнесу – 79,2%. Блокування доступів до рахунків закладів обрали 62,5% опитаних. Кримінальне переслідування чиновників, які демонструють системну бездіяльність в боротьбі з нелегальним бізнесом, обрали 62,5%. А от фізичне блокування доступу до закладів вважають ефективним лише 20,8%.

Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження - фото 4

Для протидії нелегальному бізнесу онлайн респонденти назвали інші інструменти. Блокування доступу до сайту на рівні провайдера підтримали 91,7% опитаних, блокування доступу до рахунків закладу – 79,2%, блокування виводу ставок чи виграшів – 70,8%.Як слід боротися з підпільним азартним бізнесом: дослідження - фото 5

Як повідомляв портал "Коментарі", в КРАІЛ розповіли, чи вносять лудоманів в реєстри й коли запрацює онлайн-моніторинг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини