Головна Новини Суспільство події Як провести реінтеграцію жителів ОРДЛО в Україну - підсумки Резнікова
commentss НОВИНИ Всі новини

Як провести реінтеграцію жителів ОРДЛО в Україну - підсумки Резнікова

Екс-міністр з питань реінтеграції підсумував діяльність у міністерстві і описав своє бачення вирішення ситуації з ОРДЛО

3 листопада 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

Олексій Резніков, переходячи (ймовірно) на нову посаду у Міноборони, підсумовує свою роботу у Мінреінтеграції. Своє бачення ситуація з жителями ОРДЛО він навів у заяві, опублікованій на сайті відомства.

Як провести реінтеграцію жителів ОРДЛО в Україну - підсумки Резнікова

Олексій Резніков, екс-міністр реінтеграції - фото з сайту міністерства

Екс-міністр стверджує, що для реінтеграції українців з тимчасово окупованих територій (ТОТ) Україні потрібно придумати свій власний рецепт. Нам не підходять варіанти, які реалізовувались в інших регіонах – Нагірному Карабаху, Придністров'ї, Югославії тощо. Головні принципи майбутньої роботи полягають у наступному:

"Ми не зможемо запозичити жодну з відомих моделей врегулювання. Тільки загальні принципи та окремі елементи. Ми повинні створити і захистити своє бачення, якщо хочемо, щоб врегулювання відбулося в інтересах України".

Заява Резнікова містить перелік основних положень, які вже зараз має Україна для реінтеграції жителів ТОТ. Найголовнішим є те, що розроблено законопроєкт про перехідний період та Стратегію розвитку окупованих частин Донецької та Луганської областей. Крім того підтримуються та захищаються люди, постраждалі від війни. Когось визволяють з полону, комусь допомагають опинись на контрольованій Україною території, комусь виплачують матеріальну допомогу – ситуації бувають різними, але усі вони так чи інакше вирішуються. З 2018 р. сім'ям постраждалих було виплачено майже 40 млн грн., стверджує екс-міністр.

Цифровізація допомагає громадянам з ТОТ не втрачати зв'язок з Україною. Вони можуть користуватись низкою електронних сервісів на порталі "Дія", залишати звернення  та запити на сайтах міністерств, спілкуватись через "гарячу лінію".

Видання "Коментарі" нагадує, що Олексій Резніков 1 листопада 2021 р. подав у відставку з посади міністра з питань реінтеграції ТОТ України. Його розглядають як основного кандидата на посаду нового міністра оборони. Аналіз експерта ситуації з прогнозом ситуації можна прочитати на сайті видання за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини