Головна Новини Суспільство події Як прокурор Полтавщини Столітній схиляє бізнес до "співпраці" — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як прокурор Полтавщини Столітній схиляє бізнес до "співпраці" — ЗМІ

Журналісти кажуть, що бізнесмени нібито змушені виділяти частку з проєкту для правоохоронців

9 липня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

Антон Столітній, який очолює прокуратуру Полтавської області, нібито здатний впливати на будівельні роботи в регіоні, "підвішуючи в повітрі" через суд об'єкт будь-якої важливості. Про це повідомляє видання "Вести" в статті "Велике будівництво" прокурора Полтавщини: як Столітній ділить бізнес на "своїх" і "чужих" .

Як прокурор Полтавщини Столітній схиляє бізнес до "співпраці" — ЗМІ

Прокурор Полтавщини Антон Столітній. Фото із відкритих джерел

За словами журналістів, правоохоронці можуть втручатися в господарську діяльність області нібито для того, щоб "отримати свою частку в проєкті, на який ідуть бюджетні кошти".

"Така активність прокуратури Полтавщини, — йдеться в статті, — стала особливо помітною з приходом у 2020 році на посаду головного прокурора області Антона Столітнього".

Як приклад, "Вести" наводять історію з будівництвом моста через річку Тагарлик.

"Тієї ж осені, коли Столітнього призначили на посаду полтавського облпрокурора, його відомство подало до суду позовну заяву на "Агентство місцевих доріг Полтавської області" та ТОВ "Укртрансміст". Прокурори просили визнати недійсними і незаконними результати закупівлі, договір підряду з додатковими угодами... На думку прокуратури, замовник необґрунтовано відхилив більш вигідну пропозицію від "Госпхімсервіс", а тому не мав права підписувати договір із "Укртрансміст", — відзначають автори статті.

Видання повідомляє, що Господарський суд Полтавської області "погодився із доводами Столітнього, і вже у червні 2021 року будівельники дізналися, що працювали незаконно. На той момент рух по мосту вже було запущено, його капремонт практично завершено, і проект вартістю понад 20 мільйонів гривень виявився в статусі незаконного будівництва ".

При цьому, за інформацією "Вестей", це не єдиний приклад такої "роботи" полтавської прокуратури.

"Зараз у розпалі аналогічний "кейс": прокуратура оскаржила в суді тендер на реконструкцію КП "Гадяцька ДЦП". Там теж роботи практично завершені, реконструйована опорна лікарня з сучасним обладнанням, визнана кращою в регіоні з об'єктів президентського "Великого будівництва", приймає пацієнтів, ціна питання — 12 мільйонів гривень", — йдеться в статті.

У той же час видання відзначає, що компанії, які нібито "входять до пулу" правильних ", на Полтавщині працюють досить успішно. Як приклад проводяться ТОВ" Компанія "Тоталбуд", "СМНК-37" і "Логосс".

Нагадаємо, раніше видання "Дело" в статті "Люстрований "друг" Поклонської: хто такий прокурор Полтавщини Антон Столітній" відзначало, що Столітній до 2014 року працював в команді генпрокурора Віктора Пшонки і був люстрований.

Також журналісти нагадали, що Столітній удостоївся дуже схвальної оцінки від кримської прокурорки Наталії Поклонської.

Також відзначимо, що напередодні депутати Полтавської облради звернулися до президента Володимиру Зеленському та до Кабінету міністрів з проханням зупинити дії очолюваної Антоном Столітнім Полтавської обласної прокуратури , які нібито можуть перешкоджати роботі Гадяцької міської центральної лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини