Головна Новини Суспільство події Як продовжити «зелений» сертифікат, якщо ви його згенерували влітку - інструкція (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як продовжити «зелений» сертифікат, якщо ви його згенерували влітку - інструкція (ВІДЕО)

Ті, хто вакцинувались у першу хвилю і отримали сертифікат улітку 2020 року, зіткнулись з тим, що їхні документи вже не дійсні

10 січня 2022, 11:34
Поділіться публікацією:








Як продовжити «зелений» сертифікат, якщо ви його згенерували влітку - інструкція (ВІДЕО)

Як продовжити термін дії сертифікату про вакцинацію. Фото з сайту ДІЯ

В Україні склалась така ситуація, що ті українці, котрі вакцинувались першими, а отже і якомога раніше отримали свої сертифікати та згенерували їх до застосунку "ДІЯ", тепер мають не дійсні документи.  Усе це через те, що спочатку перші сертифікати видавались лише на 180 днів. А вже згодом термін дії "зеленого" сертифікату, що свідчить про повний курс вакцинації, продовжили на рік. Проте, щоб надалі користуватись сертифікатом, українці повинні оновити свої документи. Про це повідомляють розробники застосунку "ДІЯ", передає портал "Коментарі".

"Якщо ви згенерували сертифікат про повну вакцинацію влітку, то за правилами міністерства охорони здоров’я підтягнувся документ, дійсний впродовж 180 днів. Трохи згодом термін дії СOVID-сертифікатів збільшився до 1 року. Проте "ДІЯ" не зберігає та не редагує дані, а тільки підтягує їх з відповідних реєстрів. Тож якщо ваш "зелений" COVID-сертифікат у "ДІЯ" дійсний лише 180 днів, то його треба згенерувати наново", — пояснюють розробники.

Отож, як це зробити. Спочатку вам потрібно зайти у додаток "ДІЯ" та авторизуватись. Далі у меню знайдіть розділ "Послуги" та натисніть "СОVID-сертифікати". Тоді оберіть потрібний тип сертифікату та дайте згоду на передачу ваших даних. Щойно застосунок знайде в реєстрах ваші документи, вони з’являться у вашому смартфоні. Нові сертифікати будуть дійсні 365 днів.


Нагадаємо, паперові сертифікати видавали одразу з терміном дії у один рік.

Читайте також: Влада вимагає відмовитись від пластикових прозорих масок у кафе, ресторанах і готелях



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини