Головна Новини Суспільство події Як правильно вибрати сало: прості способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно вибрати сало: прості способи

Сало при помірному вживанні вважається дуже корисним продуктом. Головне – їсти його дозовано та завжди стежити за якістю.

11 грудня 2022, 20:05 comments3400
Поділіться публікацією:

Рідко яке гуляння обходитися без сала, адже це не просто прекрасна закуска, але й смачна самостійна страва. Крім цього сало не сприяє швидкому сп'яненню, тому що жирне сало обволікає шлунок і не дає алкоголю швидко засвоїтись. Спиртне, зі свого боку, допомагає швидше переварити жир і розкласти його на компоненти.

Як правильно вибрати сало: прості способи

Сало/ Фото з відкритих джерел

Вибираємо гарне, смачне сало:

Сало визначають за трьома факторами — щільністю, пружністю та кольором.

- Пружність. Щоб перевірити свіжість сала, можна сірником проткнути саму шкірку. Якщо шкірка протикається, то воно свіже. Але шкірка має бути пружна. Запам'ятайте, сірник не повинен входити, як у масло — він повинен трохи "опиратися". На солоному салі такий "фокус" не спрацює. А там, де великий прошарок м'яса, сірник має входити туго.

- Колір. Сало має бути гладке, щоб був рівномірний світло-рожевий відтінок і тоненький прошарок м'яса.

- Запах. Сало має пахнути соломкою та димком. Деякі господині беруть із собою на ринок запальничку та підпалюють маленький шматочок сала. Якщо запах вас не дратує – беремо впевнено.

Важливо: товщина сала залежить від частини, з якої це сало зняли. Також увагу звертають на тавро – якщо воно відсутнє, є ризик купити несертифікований продукт.

Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує сало до вживання, тому що воно стимулює надмірну генерацію холестерину в організмі людини, що може призвести до серцево-судинних захворювань та передчасної смерті від них.

Однак сало, при помірному вживанні, вважається все ж таки вельми корисним продуктом. Є така штука, як арахідонова кислота, в чистому вигляді вона не вживається, зате міститься в салі і бере активну участь у холестериновому обміні, клітинній і гормональній активності.

Раніше "Коментарі" писали про те , як швидко позбутися печії: дієві методи. У розвинених країнах печія зустрічається у 20-50% населення, проте цей стан не є нормою і може сигналізувати про серйозні "негаразди" в організмі.

Читайте також: Як правильно пити воду: поради фахівця. Вода виконує роль унікального та універсального розчинника, в якому відбуваються основні біохімічні процеси всіх живих організмів на нашій планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини