Головна Новини Суспільство події Як перевірятимуть водіїв на сп'яніння за новим законом
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перевірятимуть водіїв на сп'яніння за новим законом

За новим законом, поліція може оглядати водія на стан алкогольного сп'яніння без свідків

17 лютого 2021, 15:05 comments1541
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України затвердила нововведення, які стосуються водіїв. Про це інформує 24 Канал.

Як перевірятимуть водіїв на сп'яніння за новим законом

Водіння в нетверезому стані: в Україні затвердили новий спосіб перевірки. Фото: kmsk.dp.ua

В затвердженому законі повідомляється, що при відеофіксації затримання авто інспекторами з паркування і поліцейськими відбувається без понятих, а перевірка на сп'яніння — без свідків.

Цей закон значно розширює повноваження правоохоронців. Якщо під час зупинки порушника відбувається відеофіксація, таке затримання відбувається без присутності інших людей. Відповідно поліцейський фільмує процес проведення огляду. Потім ці матеріали додаються до протоколу про адміністративне правопорушення, якщо таке зафіксовано.

Якщо ж поліцейський не має спеціальних технічних засобів для зйомки, він діє по старій схемі та залучає двох свідків під час огляду водія.

Також, нововведення посилюють відповідальність за порушення ПДР як водіями, так і пішоходами і велосипедистами. До того ж адміністративне порушення не зможуть закрити через три місяці, як це було раніше. Відтепер справи за водіння напідпитку будуть розглядати протягом року з дня порушення.

Нагадаємо, що парламент України планує легалізувати послуги приватних детективів в країні. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроект №3010. Проект підтримали 334 народних обранців.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту прийняти деякі зміни до законодавства. Повідомляється, що ВР планує переглянути та вдосконалити окремі питання виконання військового обов'язку і ведення військового обліку. Що може змінитися, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини