Головна Новини Суспільство події Як вчитимуться школярі з 1 вересня - міністр освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вчитимуться школярі з 1 вересня - міністр освіти

Міністр освіти Сергій Шкарлет переконаний, що українські школярі зможуть навчатися очно з 1 вересня

24 травня 2021, 10:34 comments1120
Поділіться публікацією:

Міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, як може відбуватися навчання у школах із 1 вересня 2021 року. Таку інформацію він надав виданню "РБК-Україна".

Як вчитимуться школярі з 1 вересня - міністр освіти

Як буде відбуватися навчання у школах із 1 вересня - міністр освіти. Фото: education.24tv.ua

За словами міністра, учні ходитимуть до школи й забудуть про дистанційне навчання.

"З вересня навряд чи ми підемо (на" дистанційку", — ред.), тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року", — підкреслив Сергій Шкарлет.

Міністр вважає, що ймовірність переходу на дистанційне навчання з 1 вересня 2021 року залежить від дисципліни українців. За його словами, потрібно просто навчитися жити в умовах пандемії.

Сергій Шкарлет переконаний, що згодом вакцинація допоможе створити колективний імунітет і полегшить ситуацію з коронавірусом в Україні.

Також міністр розповів, якої позиції дотримуватиметься Міністерство освіти і науки. Відомство наполягає на тому, щоб дитячі садки, спеціальні установи та 1-4 класи навчалися очно в обов'язковому порядку.

Сергій Шкарлет сподівається на теплу осінь. Оскільки саме різка зміна температур, похолодання провокують загальні респіраторні захворювання, пов'язані з переохолодженням.

Нагадаємо, нещодавно в українському медіа-просторі піднялася чергова хвиля хайпу через помилки у шкільних підручниках. Цього разу "дісталося" українській мові й книзі авторства вітчизняного мовознавця Олександра Авраменка. Як повідомляє один із десятикласників у соцмережі TikTok, на сторінках підручника було розміщено веб-адресу порталу порновідео. Подробиці ситуації читайте тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, у яких містах України школярі продовжать навчатися влітку. Перелік можна знайти в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини