Головна Новини Суспільство події Як грамотно лаятися українською: поради мовознавця Авраменка
commentss НОВИНИ Всі новини

Як грамотно лаятися українською: поради мовознавця Авраменка

Часто вживаний вигук «Блін!», що передає засмучення є російським просторічним словом, тому його не обов’язково «вкорінювати» в українську мову

2 травня 2023, 12:10 comments3596
Поділіться публікацією:

Таку думку в Телеефірі висловив найвідоміший вчитель країни та мовознавець Олександр Авраменко.

Як грамотно лаятися українською: поради мовознавця Авраменка

Авраменко розповів як лаятися українською

Як він зауважує, в українській мові існує чимало "красивих" слів для лайки, які можуть стати аналогами звичних. А їх вживання, дозволить позбутися не зовсім пристойних жаргонів.

Таким чином, не надто тактовний вигук "Блін!" можна замінити іншими словами, каже експерт.

"Подив, засмучення, прикрість можна відтворити нашими словами — чорт, до біса, грець, дідько, трясця", — підкреслює Авраменко.

Вони теж викликатимуть емоції та допоможуть знизити градус напруження та стресу.

Тож, учитель каже, що лаятися треба грамотно. Це допоможе збагатити культурний запас слів, для їх використання у різних ситуаціях.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Прогулювання школи чи хвилювання перед камерами: Трінчер зганьбилася у новому шоу. Під час бліц-опитування у шоу "Я люблю Україну" співачка Анна Трінчер не змогла назвати дату Дня Незалежності України. Фрагмент опублікували у соціальних мережах, де відповідь актриси викликала народний осуд з боку українців. Анна Трінчер вирішила відреагувати на критику. Вона сказала, що сильно розхвилювалася, тому усе вилетіло з голови. Тепер і їй відомо відчуття публічного сорому, зауважила актриса.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про — Переполох у родині російського коміка Петросяна: 77-річному гумористу стало зле, його госпіталізували. Стан російської зірки різко погіршився вдень, 1 травня. Поруч була його молода обраниця Тетяна Брухунова, яка і викликала медиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини