Головна Новини Суспільство події Як ЄС і США планують боротися зі зміною клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ЄС і США планують боротися зі зміною клімату

Політики готові вкладати гроші в біорізноманіття бідних країн

15 червня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

Європейський Союз (ЄС) і Сполучені Штати Америки домовилися створити робочу групу для координації дій щодо боротьби зі зміною клімату. Про це заявив глава Євроради Шарль Мішель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як ЄС і США планують боротися зі зміною клімату

ЄС і США - фото з відкритих джерел

Очільник європейського відомства зазначив, що представники союзних країн вирішили заснувати спеціальну робочу групу, щоб посилити  співпрацю в кліматичному питанні.

Також Мішель розповів, що для підтримки біорізноманіття в бідних країнах ЄС і США мають намір виділяти 100 млрд доларів на рік.

Окрім того, в рамках саміту ЄС-США, який відбувався у Брюсселі, політики домовилися про глобальне вуглецеве ціноутворення, що передбачає створення ціни на викиди СО2, яка буде однаковою для всіх країн.

Водночас глава Євроради повідомив, що ЄС і США не обмежились кліматичними проблемами та вирішили підписати цілком політичний пакт про трансатлантичні відносини й домовилися активізувати просування своїх цінностей у всьому світі.

Нагадаємо, що за ініціативи Міністерства екології буде створено Український кліматичний фонд, з якого буде профінансовано переобладнання підприємств, що забруднюють навколишнє середовище. Подробиці дізнавайтеся з нашого ексклюзивного матеріалу.

Додамо, що Верховна Рада України готує до ухвалення законопроєкт про управління відходами.

Раніше в Україні заборонили безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у торгівлі та закладах громадського харчування. Закон про це обмеження під час форуму "Україна 30. Екологія" особисто підписав президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини