Головна Новини Суспільство події Як банкір з сайту знайомств «кидає» дівчат на десятки тисяч гривень: розкрито цинічну аферу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як банкір з сайту знайомств «кидає» дівчат на десятки тисяч гривень: розкрито цинічну аферу

Ведуча проекту «Аферисти в сітях» на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь пояснила деталі шахрайської схеми із заможним красунчиком з сайту знайомств

9 жовтня 2023, 14:34
Поділіться публікацією:

Чоловіки-аферисти часто шукають собі жертв на сайтах знайомств. Під час переписки обіцяють "золоті гори", а на першій же зустрічі "кидають" на великі гроші. Як інформує портал "Коментарі", про одну з таких схем обману в проекті "Аферисти в сітях", який щопонеділка о 20:00 показує Новий канал, розповіла Олена-Крістіна Лебідь.

Як банкір з сайту знайомств «кидає» дівчат на десятки тисяч гривень: розкрито цинічну аферу

Олена-Крістіна Лебідь

"Для цього викриття я перевтілилась у вчительку Марину, яка приїхала з Шостки до банкіра-шанувальника Дмитра, – каже телеведуча. – Ми "перехопили" афериста в реальної дівчини. Вона його розкусила під час переписки й зателефонувала нам. Оскільки на фото в акаунті не було видно її обличчя, то я вдягнула перуку та пішла на побачення-викриття. Запам’ятовуйте деталі!", — розповіла Олена-Крістіна Лебідь.

1. Знайомство відбувається онлайн. Зазвичай чоловік-шахрай розповідає про свою престижну роботу й одразу пише про велику симпатію до дівчини. Проскакують навіть фрази про те, що вона – кохання всього його життя. Це перша ознака аферистів! До речі, жертву зазвичай обирає з іншого міста. Аби, приїхавши до нього в Київ, дівчина почувалася безпорадною.

2. Шахрай запрошує жертву на побачення до столиці. Та приїжджає. І коли вона вже на вокзалі, повідомляє, що зустріти не зможе, оскільки має термінову нараду на роботі. Або ж вигадує будь-яку іншу причину, аби ще більше підняти свій статус. Просить приїхати до нього таксі. У випадку схеми, яку викривала Олена-Крістіна, шахрай дав адресу банку, в якому нібито працює.

3. Чоловік зустрічає з шикарним букетом квітів і пропонує поїхати на побачення його машиною з водієм. Звісно, це обман. Псевдоводій – це спільник на орендованій автівці.

4. Аферист привозить зачаровану компліментами дівчину не в ресторан, а на пікнік у безлюдне місце. Там немає зайвих очей та камер спостереження. Для більшої переконливості під час телефонних дзвінків озвучує незрозумілі для багатьох професійні терміни. І піднімає тост за "щасливе спільне майбутнє". Це "нокаут" для будь-якої дівчини: багатий, успішний і вже майже одружується!

5. І от непомітно починається кульмінація афери. Після чергового дзвінка шахрай каже: "Телефонувала моя фінансова директорка. Для хорошої статистики нам не вистачає клієнтів на послугу "Платиновий депозит". Взагалі-то там прибуток через рік, але ти моя дівчина, тож отримаєш гроші вже за місяць. Вкладаєш зараз 20 тисяч, а забираєш 200 тисяч". І головне! Наголошує, що пропозиція дійсна лише сьогодні, це останній день. І цим максимально підганяє, не дає дівчині подумати.

6. Якщо жертва погоджується на це, то далі все просто. Підставна фінансова директорка, теж спільниця шахрая, пропонує перевести гроші на рахунок через термінал, оскільки "так не враховуватимуться податки". А це суттєва економія! Хоча насправді для того, аби дівчина потім не могла відслідкувати перерахунок коштів і тим більше їх повернути.

7. Аферист везе жертву до найближчого терміналу, вона перераховує гроші, і все… Втрачає водночас і власні кошти, і, як вона мріяла, заможного нареченого. Який насправді є цинічним аферистом. Будьте пильними!

Дивіться новий сезон проекту "Аферисти в сітях" вже сьогодні, 9 жовтня, о 20:00 на Новому каналі!

Як банкір з сайту знайомств «кидає» дівчат на десятки тисяч гривень: розкрито цинічну аферу - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини