Головна Новини Суспільство події Як 911 в Америці: чи бути в Україні єдиній службі екстреної допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Як 911 в Америці: чи бути в Україні єдиній службі екстреної допомоги

Відповідати за впровадження єдиної служби, яка рятує життя і майно людей, буде Міністерство внутрішніх справ

21 липня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Українці можуть розраховувати на повноцінний запуск системи "112", яка передбачає отримання єдиної екстреної допомоги. Як повідомляє УНН, в уряді вже розробили схему, за дотриманням якої спостерігатимуть профільні фахівці.

Як 911 в Америці: чи бути в Україні єдиній службі екстреної допомоги

В Україні працюють над запуском служби порятунку 112. Фото з відкритих джерел

Поки вся відповідальність за запуск і подальше функціонування єдиної служби порятунку "112" покладена на керівництво Міністерства внутрішніх справ. Нагадаємо, що його нещодавно очолив новий керівник Денис Монастирський, який замінив одного з міністрів-"старожилів" Арсена Авакова.

Служба "112" є проєктом, який знаходиться у розробці українських чиновників не перший рік. Це аналог американської "911", де громадянам не доводиться дзвонити окремо до поліції або "швидкої допомоги".

Принцип роботи такої служби передбачає наявність диспетчерів, які контролюють зв'язок з усіма необхідними органами: правоохоронцями, медиками, рятувальниками тощо. Після розмови з людиною, яка звернулася через дзвінок, диспетчер визначає, якого роду допомога їй потрібна і відправляє необхідну бригаду за вказаною адресою.

Про те, що в Україні з'явиться подібна система, вперше голосно заговорили ще в 2008 році. Однак ідея не здобула особливої популярності, тому проєкт довелося загальмувати. Через десять років це питання вирішили підняти знову.

З осені 2019 року співробітники МВС почали комплексно працювати над створенням служби порятунку "112". Як стало відомо в липні 2020 року, вже були напрацьовані необхідні алгоритми по роботі загальної системи дзвінків і взаємодії з населенням.

Зазначимо, що служба "112" працює в багатьох європейських країнах. Також єдина екстрена допомога за цим номером викликається і в Росії. В Америці ж віддали перевагу цифрам "911".

Попри їх схожість із датою теракту з вежами-близнюками в Нью-Йорку, вони не пов'язані. Вперше американська служба порятунку запрацювала в 1968 році. Однак певну данину трагедії 11 вересня американці все ж залишають: всі три цифри номера екстреної служби вимовляються окремо, варіант "дев'ять-одинадцять" не використовується ніколи.

Коли чекати повноцінного впровадження подібної служби в Україні, поки не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як американський поліцейський зміг врятувати людину завдяки пачці з чіпсами. Подробиці незвичайної події — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як українські копи змогли допомогти жінці, яка намагалася вистрибнути з вікна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини