Головна Новини Суспільство події Ядерна катастрофа стає ще ближчою: що задумали в КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерна катастрофа стає ще ближчою: що задумали в КНДР

За інформацією Bloomberg, КНДР може постачати іншим країнам уран для створення ядерної зброї

17 вересня 2024, 17:40 comments1349
Поділіться публікацією:

Диктатор КНДР Кім Чен Ин може постачати ядерну зброю країнам, які незаконно проводять збройні програми. Як інформує портал "Компнтрі", про це пише Bloomberg. 

Ядерна катастрофа стає ще ближчою: що задумали в КНДР

Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ розповідає, що Пхеньян опублікував фото заводу, де ізотопи урану можуть бути розділені для палива ядерної зброї. Масштаби об'єкта свідчать про те, що Північна Корея може збагачувати матеріал у більшому об'ємі, ніж їй потрібно для власної безпеки. 

"Ми стурбовані тим, що матеріал може піти в інше місце", — зауважив заступник міністра енергетики США Девід Терк.

Він додав, що нові потужності Північної Кореї, які "викликають глибоке занепокоєння", були в центрі уваги на зустрічах цього тижня у Відні (Австрія) під час щорічної генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії.

У Bloomberg звернули увагу, що 13 вересня північнокорейські державні ЗМІ повідомили про рідкісний візит Кіма до свого Інституту ядерної зброї, де виготовляється високозбагачений уран для зброї. У Центральному телеграфному агентстві КНДР заявили, що інженери отримали наказ "експоненціально збільшити" ядерний запас країни.

"Північна Корея вже виробила достатньо збагаченого урану для значного ядерного арсеналу і навряд чи потребує більше. Найбільшу тривогу викликає те, що надлишок може бути продано тому, хто запропонує найбільш привабливу ціну, державному чи недержавному. Це величезне занепокоєння з точки зору розповсюдження", — підкреслив американський інженер з ядерної зброї і колишній директор з питань гарантій МАГАТЕ Роберт Келлі. 

Водночас за оновленими оцінками Федерації американських вчених, запаси країни вже могли зрости до 90 бомб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у КНДР готують наступника Кім Чен Ина: у кого найбільші шанси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини