Головна Новини Суспільство події «Я зателефонував своєму вбивці»: нове розслідування Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

«Я зателефонував своєму вбивці»: нове розслідування Навального

Навальний продовжує розслідувати справу про його отруєння

21 грудня 2020, 16:23
Поділіться публікацією:








Російський опозиціонер Олексій Навальний оприлюднив нові результати розслідування про те, як його намагалися отруїти. Про це він повідомив у себе в соцмережах.

«Я зателефонував своєму вбивці»: нове розслідування Навального

Фото: facebook.com

Так, Навальний заявив, що йому вдалося додзвонитися своєму вбивці й отримати визнання.

Рівно тиждень тому було випущено спільне розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel. Воно встановило імена і звання співробітників ФСБ, які отруїли російського опозиціонера Олексія Навального "Новачком".

Але на цьому справа не закінчилася. Як розповів Навальний, він сам подзвонив своїм вбивцям.

"У Bellingcat були їхні телефонні номери і список номерів, за якими вони дзвонили самі. Аналіз цих даних показав, що для того, щоб приховати зміст розмов, вони використовують спеціальний номер. Щось на кшталт ФСБ-шного комутатора. Ми взяли найпростішу програму, такими користуються телефонні пранкери, щоб приховати номер, з якого дзвоню я, і підставили замість нього потрібний нам номер", — йдеться в повідомленні Навального.

Майже всі, кому він подзвонив, трубку взяли, але потім все ж її швидко поклали. Однак попереду розслідувачів чекала велика удача.

Трубку взяв Костянтин Борисович Кудрявцев — військовий хімік з інституту криміналістики ФСБ, який працював до цього в науково-дослідному центрі біологічної безпеки Міністерства оборони та військової академії радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

Розмова тривала 45 хвилин, Навальний назвався помічником секретаря Ради Безпеки і колишнього директора ФСБ Патрушева.

"Будь-яка фонографічна експертиза підтвердить, що це він. А слів його досить, щоб заарештувати не тільки вбивць, але і тих, хто допомагав їм приховати сліди злочину", — наголошується в повідомленні.

Цікаво, додав Навальний, що ФСБ просто підставили Путіна. Тому як вже тиждень знали про дзвінок Кудрявцеву, який був прослуханий.


Як повідомлялося, Путін вперше висловився про отруєння Навального. Президент Росії вважає, що з питання отруєння Навального активізувалися іноземні спецслужби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини