Встановлено історичний рекорд постачання газу "Газпромом": про яку країну йдеться

Китай продовжує активно закуповувати російський газ

Російський газовий монополіст "Газпром" 17 грудня оновив історичний рекорд добових поставок російського газу до Китаю газопроводом "Сила Сибіру". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба російського монополіста в Телеграм.

У повідомленні йдеться, що перевищення добових контрактних зобов'язань "Газпрому", передбачених договором купівлі-продажу газу, становило 16,6%. Попередній історичний максимум було встановлено 14 грудня.

"Газпром" нібито пішов назустріч запиту китайської сторони щодо збільшення добових поставок газу у грудні щодо раніше затвердженого графіка на 2022 рік.

Постачання йдуть у рамках двостороннього довгострокового договору купівлі-продажу газу між "Газпромом" і CNPC", - йдеться в повідомленні. Російський "Газпром" і китайська національна нафтогазова корпорація (CNPC) переводять оплату за поставки газопроводом "Сила Сибіру" в рублі та юані .

Читайте на порталі "Коментарі" - у вівторок, 20 грудня, виповнюється 300 днів з початку широкомасштабного російського вторгнення. Які основні висновки можна зробити на цьому етапі? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ніч проти 19 грудня росіяни влаштували чергову атаку на Україну за допомогою іранських дронів. Постраждала, зокрема, Київська область. На власне фронті "спека" — в Донецькій області, особливо в районі Бахмута. Тоді як на півдні (Запорізька область, Херсонська) ми, за словами президента Зеленського, зменшуємо потенціал російської армії. Чи варто чекати до кінця року якихось переміщень у війні на землі та в повітрі, а також у дипломатичних, політичних, економічних ударах по країні-агресору? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.