Головна Новини Суспільство події У всьому винний стрес: в одній з областей України зацвіли яблуні
commentss НОВИНИ Всі новини

У всьому винний стрес: в одній з областей України зацвіли яблуні

Зимове цвітіння яблунь міг спровокувати стрес

8 грудня 2020, 14:25
Поділіться публікацією:

Нещодавно синоптики говорили, що майбутня зима в Україні буде аномальною. А ось і з'явився перший доказ цього прогнозу. У Миколаївській області на початку грудня зацвіли молоді яблука.

У всьому винний стрес: в одній з областей України зацвіли яблуні

в грудні в Україні зацвіли яблуні (фото з відкритих джерел)

Місцеві жителі знімають на відео буйний колір десяток молодих плодових дерев, в той час, як на вулиці падає сніг. Це дійсно можна назвати природною аномалією. Експерти поспішили пояснити, що ж могло стати причиною цього явища. За їх словами, зимове цвітіння яблунь міг спровокувати стрес, який пережили дерева. Річ у тому, що протягом року в Україні погода була посушливої, а восени почалися часті та рясні дощі. Через це багато рослин почали поводитися аномально.

Відомо, що в листопаді у багатьох фермерів почала плодити малина, а також бузок, тепер настала черга і яблунь. "Сніг іде, а дерева цвітуть. Ось це 2020 рік", — прокоментував один з очевидців.

Нагадаємо, що минулого року взимку в Україні спостерігалася схожа ситуація. Наприклад, у Львові розквітла калина і магнолія, на Закарпатті — ромашки та віоли, а у Вінниці в кінці грудня — японські сакури. Все це було пов'язано з теплою погодою, яка не характерною для зимового місяця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в майбутньому через підвищення рівня світового океану Україна може втратити деякі населені пункти, що знаходяться на узбережжі Чорного та Азовського морів. Кліматолог Віра Балабух розповіла, що небезпека представляє не тільки затоплення територій, а й ерозія узбережжя, яку провокують дані процеси.А ось Кримський півострів, зазначила експерт, менш схильний до небезпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини