Все-таки не один народ: Кирил раптово зробив заяву про українців та росіян

Через Лавру Кирил написав скарги Папі та іншим християнам

Глава РПЦ Кирил вирішив поскаржитися на українську владу в різні інституції та міжнародні організації у зв'язку з тим, що заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір з монастирем УПЦ МП та попросив священиків та ченців покинути територію лаври до 29 березня 2022 року. У своєму зверненні Кирил визнав не лише законність та правомочність української влади, а й особливість українського народу, який відрізняється від російського народу. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Нова газета" з посиланням на цитати зі звернень Гундяєва, оприлюднені на офіційних сайтах РПЦ.

Повідомляється, що Кирил розіслав свої послання папі Римському Франциску, іншим лідерам християнського світу та главам низки міжнародних організацій. Зокрема, генсекам ООН та ОБСЄ, Верховному комісару з прав людини та навіть директор демонізованого російською пропагандою європейського Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДіПЛ).

За даними видання, Гундяєв, який з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну твердив про "братів" та "єдиний народ", раптом назвав українців окремим від російського народом.

Кирило також визнав існування в Україні законного державного керівництва, яке до того ж декларує "прихильність до демократичних норм, європейського шляху розвитку, дотримання прав і свобод людини".

Гундяєв запевняє, що у вимогі до УПЦ МП залишити лавру немає "достатніх юридичних обґрунтувань".

Варто зазначити, що заповідник "Києво-Печерська лавра" є державною власністю. Але його культовими будинками та іншим майном десятиліттями безкоштовно користувалася УПЦ МП.

Читайте на порталі "Коментарі" - повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці.

Також видання "Коментарі" повідомляло - питання про перебування в Києво-Печерській лаврі закрито : Кабмін поставив перед фактом УПЦ МП.