Головна Новини Суспільство події Все більше копіюють РФ: на який крок цього разу пішли в Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Все більше копіюють РФ: на який крок цього разу пішли в Грузії

У Грузії заборонили одностатеві шлюби, трансгендерний перехід та усиновлення дітей одностатевими парами

18 вересня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Парламент Грузії ухвалив у цілому так званий пакет "анти-ЛГБТ" законів та поправок. Дане рішення підтримали 84 депутати. Що ж до опозиційних депутатів, то вони вирішили у голосуванні взагалі участі не брати. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "NewsGeorgia".

Все більше копіюють РФ: на який крок цього разу пішли в Грузії

Парламент Грузії. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що так званий пакет "анти-ЛГБТ" не даремно підняли саме зараз, адже ця тема є частиною передвиборчої програми правлячої партії "Грузинська мрія", яка побудувала свій політичний курс на нібито захисті традиційних цінностей.

"Запропоновані "Грузинською мрією" поправки передбачають, зокрема, заборону на реєстрацію будь-яких шлюбів, окрім союзу чоловіка та жінки, усиновлення неповнолітніх гомосексуальними парами та операції зі зміни статі. У школах хочуть заборонити надання інформації, яка може бути інтерпретована як "пропаганда приналежності до протилежної статі, одностатевих стосунків чи інцесту". Мовникам, рекламодавцям та кінотеатрам доведеться редагувати контент з урахуванням вимог закону", — пише видання.

Варто зауважити, що закон також забороняє проведення зборів, які можуть бути розцінені, як ЛГБТ-пропаганда. Цей момент особливо цікавий, адже фактично під це може потрапити будь-який захід, на якому присутні ЛГБТ-громадяни і який владі може здатися таким, який краще заборонити.

ЗМІ також повідомляє, що міжнародні організації вже висловили стурбованість тим, що в існуючому вигляді "анти-ЛГБТ" пакет закріплює стигматизацію та сприятиме дискримінації, що в суспільствах, де цінують свободи та демократичні цінності, не може бути прийнятним.

Варто нагадати, у листопаді 2024 року в Росії заборонили ЛГБТ. Зокрема, Верховний суд РФ постановив, що ЛГБТ є екстремістським рухом. Відтоді діяльність міжнародного співтовариства під грифом – суворо заборонено на території РФ. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — не могли говорити правду: у Грузії назвали несподіваного винуватця російського вторгнення в 2008 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини