Головна Новини Суспільство події Лікарі розповіли, скільки діє вакцина від COVID-19 в організмі людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, скільки діє вакцина від COVID-19 в організмі людини

На думку лікарів, вакцинуватися доведеться частіше, тому що COVID-19 може стати сезонним захворюванням

24 листопада 2020, 11:11 comments1087
Поділіться публікацією:

COVID-19 — це вірус, який містить РНК, що дає йому здатність мутувати. Саме це ускладнює ситуацію з винаходом вакцини, заявив лікар-епідеміолог Андрій Александрін, пише "РБК Україна".

Лікарі розповіли, скільки діє вакцина від COVID-19 в організмі людини

За його словами, дія вакцини може тривати понад рік. Однак насторожує той факт, що сам COVID-19 може стати сезонним захворюванням.

"Наприклад, від грипу роблять щорічно вакцину для тієї чи іншої півкулі, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я. Можу припустити, що, швидше за все, доведеться робити вакцини на ті штами SARS-CoV-2, які будуть циркулювати. Це буде все ускладнювати", — допустив епідеміолог.

Завідувач кафедри епідеміології НМУ ім. Богомольця Ірина Колесникова вважає, що через мутації COVID-19 склад вакцини потрібно буде міняти щороку.

"Надії на вакцину, звичайно ж, великі. Ті дослідження, які вже завершені, показують, що вона ефективна. Але більше даних буде, коли буде зроблено щеплення набагато більше людей — ми називаємо це пост маркетингових досліджень. Наприклад, вакцина від грипу досить ефективна, вона захищає від захворювання. А навіть якщо людина захворіла, то перебіг хвороби протікає набагато легше", — пояснила професор.

Як раніше повідомляли "Коментарі", ВООЗ пояснила, що Україна зробила неправильно у впровадженні медичної реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини