Головна Новини Суспільство події Вперше через рік: США та Китай обговорили важливе оборонне питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше через рік: США та Китай обговорили важливе оборонне питання

США та Китай у Вашингтоні обговорили двосторонні оборонні відносини

3 серпня 2023, 08:40 comments1014
Поділіться публікацією:

США та Китай вперше за більш ніж рік провели переговори щодо двосторонніх оборонних відносин на рівні Пентагону та МЗС КНР. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Вперше через рік: США та Китай обговорили важливе оборонне питання

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

У переговорах, що відбулися у Вашингтоні, взяли участь помічник міністра оборони США з безпеки Індійсько-Тихоокеанського регіону Елі Ратнер та директор Департаменту Північної Америки та Океанії МЗС КНР Ян Тао.

"Помічник держсекретаря Ратнер та директор Ян обговорили оборонні відносини Сполучених Штатів та Китаю, а також питання регіональної безпеки", — поінформував представник Пентагону.

Головним підсумком перегарів стало те, що сторони оголосили про готовність підтримувати відкриті лінії зв'язку між військовими США та КНР.

Тим часом, незважаючи на переговори та готовність до діалогу в Адміністрації Джо Байдена не особливо вірять у те, що вдасться знайти конструктив із Пекіном щодо майбутнього Тайваню. Саме тому на тлі зростаючої загрози Китаю Адміністрація президента США Джо Байдена має намір звернутися до Конгресу з проханням профінансувати озброєння для Тайваню в рамках додаткового бюджетного запиту для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава секретного розвідувального відомства Великобританії (MI 6) Річард Мур заявив, що китайський лідер Сі Цзіньпін "абсолютно причетний" до нападу Росії на Україну. А радник президента Франції із зовнішньої політики Еммануель Бон запевняє, що Китай постачає "значні військові потужності" до Росії. Що можна сказати про відносини КНР і РФ майже через півтора року повномасштабного російського вторгнення в Україну? Чи є ймовірність, що позиція Китаю зміниться на краще для нас? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

3 серпня 2023, 07:55

Головним підсумком перегарів стало те Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/developments/vpershe-cherez-rik-ssha-ta-kitay-obgovorili-vazhlive-oboronne-pitannya-716343.html © Comments.ua Хто пише цю хрінь? штучний інтелект? що нам вливають в голову,у кого перегар?? Комментс добухався,не читайте!


Новини