Восени в "Резерві+" з'явиться ще одна функція: чи чекати е-повісток

Восени в "Резерві+" може з'явитися функція онлайн-рекрутингу

Восени 2024 року Міністерство оборони планує запустити в додатку "Резерв+" функцію онлайн-рекрутингу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповіла заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

"Восени 2024-го в "Резерві+" очікуються нові функції. Міністерство оборони планує запустити онлайн-рекрутинг на базі програми. За словами Чорногоренко, завдяки цій функції люди зможуть приєднатися до армії за власним бажанням, але відповідно до запиту, який формуватиме Генеральний штаб ЗСУ", – йдеться у заяві.

Заступник міністра оборони також запевнила, що МОУ не збирається впроваджувати електронні повістки, оскільки поки що для цього немає законодавчої основи.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міноборони виявило відразу три фейкові додатки "Резерв+": як не потрапити на прийом РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – уточнення облікових даних через мобільний додаток "Резерв+" достатньо для виконання обов'язку, передбаченого законом. Про це йдеться у відповіді заступника міністра оборони Катерини Чорногоренко на звернення народного депутата від "Слуги народу" Олександра Федієнка, яку він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

Парламентарій нагадав, що з дня набрання чинності новим законом про мобілізацію (від 18 травня) всі військовозобов'язані особи протягом 60 діб мали оновити свої облікові дані.

Він додав, що всі військовозобов'язані особи зобов'язані були уточнити особисту інформацію до 16 липня. Ті ж, хто не оновив своїх персональних даних, будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень.