Головна Новини Суспільство події Ворог вже робить спроби наступати на сході: в Генштабі назвали основні напрямки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог вже робить спроби наступати на сході: в Генштабі назвали основні напрямки

Росіяни продовжують блокувати Харків та завдали масованих артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю

5 квітня 2022, 08:08 comments3889
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська здійснюють перегрупування своїх сил та активно готуються до операції на сході України. Кремль не полишає спроб виконати головну мету – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, перед цим, взявши сили ООС в кільце. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Ворог вже робить спроби наступати на сході: в Генштабі назвали основні напрямки

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ворог здійснює перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на сході нашої Держави. Мета — встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Противник намагається покращити положення підрозділів в Таврійському та Південнобузькому операційних районах.

В Генштабі зазаначають, розуміючи, що тих сил, які наразі є на сході Україні недостатньо, ворог оперативно перекидає ті підрозділи, які були виведені з Полісся та Сіверщини. Вони вже прибувають до нових районів оперативного призначення.

Також в Генштабі зазначають, зафіксовано рух колон озброєння та військової техніки по території республіки білорусь у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. Значна частина літаків та вертольотів повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації перебазовано з аеродромів республіки білорусь на територію росії.

Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, балтійського та північного флотів ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об’єднаних сил. Противник здійснює поповнення запасів продовольства, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів.

Російські окупанти продовжують блокувати Харків, постійними артилерійськими обстрілами й далі нищать житлові квартали та інфраструктуру міста.

У напрямку на Слов’янськ ворог намагається відновлювати наступальні дії. У напрямку на Барвінкове має частковий успіх, просунувся на 7 км, взяв під контроль населений пункт Бражківка. Також, силами до батальйонної тактичної групи 1-го танкового полку наступав у напрямку на населений пункт Сулигівка, успіху не мав.

Для покращення руху військ на напрямку та забезпечення переправи через річку Сіверський Донець проводить роботи з відновлення мосту в місті Ізюм.

На Донецькому і Луганському напрямках визначеним складом сил окупанти основні зусилля зосереджують на взятті під контроль районів населених пунктів Попасна та Рубіжне, встановленні повного контролю над Маріуполем, а також підготовці наступальних дій в районі населеного пункту Золота Нива. 

В районах населених пунктів Борівське, Новолуганське, Солодке, Мар’їнка, Золота Нива ворог продовжував артилерійські обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України та цивільної інфраструктури. Поблизу населених пунктів Новотошківське, Нижнє, Попасна, Калинове, Степне, Рубіжне, Троїцьке, Новобахмутівка, Новоселівка друга противник проводив штурмові дії, успіху не мав. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олексій Арестович розповів, який вихід можуть знайти у Путіна, щоб виправдати провал війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини