Головна Новини Суспільство події Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям
commentss НОВИНИ Всі новини

Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям

Близько 3 тисяч людей вже отримали допомогу

8 березня 2024, 18:08
Поділіться публікацією:








Дніпропетровську область щоденно атакують російські окупанти. Ворог використовує артилерію, ракети та дрони-самогубці. Обстріли призводять до руйнувань житлових комплексів, інфраструктурних об'єктів, енергетичних мереж, а також забирають життя людей. В умовах таких випробувань, солідарність та підтримка стають важливими чинниками для українського народу. Яскравим прикладом цього є Кам'янське, місто на Дніпропетровщині, де з'явився потужний "Волонтерський центр" на початку року. Центр не тільки став місцем зустрічі для місцевих жителів, але й надійним притулком для численних вимушених переселенців, перетворившись на символ єдності та непохитної допомоги менш захищеним.

Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям

Волонтерство у прифронтовому Кам’янському

"Це неймовірно важлива ініціатива, яка виявляє потужну силу спільноти та волонтерства. „Волонтерський центр“ виконує величезну роботу, допомагаючи сотням людей у складний час. Їхні зусилля ідуть на користь багатьом, — від вимушених переселенців до захисників країни. Дякую всім волонтерам за їхню надзвичайну працю та відданість!" — такими словами мешканка Кам’янського охарактеризувала роботу Центру.


За короткий час існування, "Волонтерський центр" у Кам'янському став місцем підтримки для понад трьох тисяч осіб. Відвідувачі центру не лише знаходять тут укриття та можливість для спілкування, але й активно долучаються до волонтерської діяльності, допомагаючи військовим. Люди займаються виготовленням камуфляжних сіток, окопних свічок, шиттям спеціального одягу для військовослужбовців та іншими важливими задачами. 

Центр пропонує безкоштовне харчування. Крім того, тут є кінозал для дітей, а також облаштовано банк одягу для надання допомоги тим, хто у ній найбільше потребує. 

В Центрі можна отримати психологічну підтримку, правову консультацію, відвідати освітні курси, семінари та різноманітні просвітницькі заходи. Щосереди в центрі також працюють адміністратори ЦНАПу, надаючи відвідувачам необхідні адміністративні послуги.

Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям - фото 2
Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям - фото 3
Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям - фото 4

"Волонтерський центр" в Кам’янському заснований завдяки громадським об'єднанням "Бджола" та "Фонд розвитку Кам’янського". Наразі центр активно співпрацює з вітчизняними та зарубіжними благодійниками. В рамках центру функціонують філії Червоного Хреста, Благодійного Фонду "Карітас" та ПЦУ Козацької церкви Пресвятої Покрови. 

Андрій Білоусов, міський голова Кам’янського, котрий став ініціатором та підтримав створення цього центру, висловив вдячність кожному, хто приєднався до реалізації та підтримки цієї ініціативи.

"Дякую всім волонтерам міста й країни, які в ці скрутні часи підтримують Збройні Сили, соціально незахищені верстви населення та наближають нашу Перемогу!" — наголосив Білоусов.

Також варто відзначити, що місто надало приміщення для діяльності всіх цих громадських організацій та допомагає в їхній роботі.

Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям - фото 5
Волонтерство у прифронтовому Кам’янському: як допомогають людям - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини