Головна Новини Суспільство події Волонтери дісталися до притулку в Бородянці: вижила лише третина тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Волонтери дісталися до притулку в Бородянці: вижила лише третина тварин

Притулок для собак в Бородянці відвідали волонтери та вивезли частину тварин для лікування

3 квітня 2022, 11:01
Поділіться публікацією:

Після звільнення Київської області від окупантів до притулку для тварин змогли дістатися волонтери. Притулок був розміщений на території комунального підприємства в місті Бородянка. Про це повідомляють на сторінці громадської організації UAnimals, що допомагає рятувати тварин від загибелі під час повномасштабної війни.

Волонтери дісталися до притулку в Бородянці: вижила лише третина тварин

Фото ілюстративне / Фейсбук

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення тварини залишились закритими у вольєрах, в них не було їжі та води. За інформацією волонтерів, керівництва на території КП не було і в порятунку тварин представники притулку участі не брали.

Станом на 1 квітня, волонтери виявили 150 тварин, що вижили із 485, які там утримувалися до війни. Тварини зневоднені, в тяжкому стані. Громадяни забрали та передали ветеринарам тварин, що найбільше знесилені, інших нагодували. До ветклінік доставили 27 тварин.

Рятувальну операцію здійснили волонтери Хвостатого Четверга, Хвостатої Неділі, Хвостатої BANDA, Хвостатої середи. UAnimals перерахували 50 тисяч гривень тим, хто взявся за порятунок собак з Бородянки.

Також вдалося вивезти частину інших тварин, крім страусів, з Ясногородської страусиної ферми. Усі врятовані тварини доставлені до Притулку для диких тварин в Київській області на тимчасове утримання. Там їх лікуватимуть ветеринари, оскільки тварини виснажені, повідомляють в ГО UAnimals.

Як повідомляв портал, волонтери розповіли, яких тварин вдалося вивезти під час операції з порятунку Ясногородської ферми. Відомо, що на фермі утримувалися сотні страусів, мавпи та інші дикі тварини. В результаті бойових дій та обстрілів велика кількість тварин залишилася покинутою, багато тварин загинули від обстрілів та голоду, чимало травмованих та наляканих вибухами. Мешканцям ферми необхідна ветеринарна допомога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини