Головна Новини Суспільство події Водіям в Україні загрожують нові штрафи
commentss НОВИНИ Всі новини

Водіям в Україні загрожують нові штрафи

Перш ніж перевозити тварин у машині, тепер водіям варто замислитися

25 лютого 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

В Україні можуть запровадити нові штрафи водіям. Пропонують запровадити покарання за небезпечне перевезення тварин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на законопроект, зареєстрований у Верховній Раді.

Водіям в Україні загрожують нові штрафи

Штрафи України. Фото: з відкритих джерел

Ініціаторами запровадження нових штрафів стали народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька. Нардепи звернули увагу, що "в Україні спостерігається практика, особливо серед жінок, які під час керування транспортним засобом тримають на колінах або руках собак невеликих порід".

Як стверджують автори законопроекту, тварина може відволікати водія або заважати керуванню транспортним засобом.

Водночас депутати вважають, що у разі раптової зупинки чи зіткнення відсутність спеціальних засобів для перевезення чи надійних кріплень перетворює тварину на "снаряд", який може травмувати пасажирів, або призвести до травми чи загибелі тварини.

"Наприклад, у типовій ДТП при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг", — наводиться приклад у документі.

Тому парламентарі хочуть зобов'язати водіїв, якщо і перевозити своїх улюбленців в авто, то дотримуватись усіх заходів безпеки, тобто піклуватися про те, щоб тварини не заважали їзді.

Тому у законопроекті пропонується зобов'язати водіїв перевозити своїх улюбленців таким чином, який не завадить керуванню транспортним засобом та дотриманню правил дорожнього руху. Втім, як це має відбуватися, у документі не уточнюється.

Як пропонують народні обранці, за порушення правил перевезення тварин слід запровадити адміністративну відповідальність. Зокрема, йдеться про штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень. Але при повторному порушенні протягом року пропонується штрафувати на суму у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто 850 гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" – із гарантією збільшення військового бюджету, але без розмитнення авто через Дію: підсумки голосування Верховної Ради.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини