Головна Новини Суспільство події Водіям назвали найкращий час для встановлення зимової гуми
commentss НОВИНИ Всі новини

Водіям назвали найкращий час для встановлення зимової гуми

Автоексперти закликали ставити зимову гуму з урахуванням температури і випадання опадів

8 вересня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Якщо у вас нешипована гума, то міняти шини краще, коли вночі встановиться плюсова температура, а вдень – коли на термометрі температура буде в межах +7 градусів. Про це повідомляють експерти на сайті "Авто Диски UA".

Водіям назвали найкращий час для встановлення зимової гуми

Найкращий час для встановлення зимової гуми, фото з відкритих джерел

Хто водить машину, той знає або повинен знати, що безпека на дорозі на 70% залежить від гуми, і з настанням перехідного сезону треба перевзутися. Не сподівайтеся "перекантуватися" взимку на літніх колесах. Та й влітку на зимовій гумі їздити як мінімум марнотратно. 

У декого може виникати питанн, для чого двічі на рік морочити голову, щоб замінити гуму, адже колеса не мерзнуть і не пітніють, як людські ноги. Крім того, для машин придумана всесезонка. Так звана універсальна гума – літня і зимова 2 в 1, на якій можна їздити без зайвого заїзду на шиномонтаж (але про її нюанси трохи пізніше).

Як температура повітря може впливати на колеса? Може і впливає – на сам матеріал. Літня і зимова гума відрізняються не тільки протектором (візерунком і глибиною малюнка), але і якістю гумового сплаву. Це ті ключові моменти, які безпосередньо позначаються на зчепленні коліс з дорогою. А чим воно краще, тим автомобіль стійкіший і повороткіший у русі.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Україні злетять ціни на вживані автомобіліЕксперти повідомили про те, що в Україні очікується подорожчання вживаних автомобілів із США. За їхніми даними, зростання попиту на автомобілі з Америки збільшилося на 5% тільки за останні кілька тижнів.

Як заявляють аналітики із Cox Automotive, в цьому місяці вживані американські авто зросли в ціні на цілих 30%. Нині ціни на них найбільші за останні 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини