Головна Новини Суспільство події Влада все-таки зважилися ввести в Україні обов'язкову ідентифікацію абонентів мобільного зв'язку
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада все-таки зважилися ввести в Україні обов'язкову ідентифікацію абонентів мобільного зв'язку

У Раді пропонують ввести обов'язкову ідентифікацію абонентів

11 серпня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації оприлюднив законопроєкт, в разі прийняття якого в Україні буде введена обов'язкова ідентифікація кінцевого користувача у постачальника електронних комунікаційних послуг. Кожен охочий може ознайомитися з проєктом закону, якщо зайде на офіційний сайт "цифрового" комітету парламенту. Про це інформує видання "Коментарі".

Влада все-таки зважилися ввести в Україні обов'язкову ідентифікацію абонентів мобільного зв'язку

Телефон. Фото: mediasat.info

У пояснювальній записці до проєкту закону сказано, що важливість прийняття законопроєкту полягає в тому, що це суттєво посилить безпеку країни, а також допоможе правоохоронним органам більш якісно та ефективно боротися з шахраями й вимагачами.

Автори законопроєкту вважають, що нововведення з ідентифікацією абонентів мобільного зв'язку потрібно вводити поступово, тобто повинен бути введений перехідний період. Усі ті абоненти, які вже користуються електронними комунікаційними послугами, повинні будуть ідентифікуватися до 1 січня 2025 року.

Автори законопроєкту поспішили заспокоїти тих, кого насторожила ідея з ідентифікацією абонентів, зазначивши, що більшість українців вже пройшли ідентифікацію, самі про це не завжди усвідомлюючи, адже більшість номерів телефону вже "прив'язані" до конкретних особистостей через банківські послуги. Тому ідентифікація у мобільного оператора стане справжньою формальністю. Комітет цифрової трансформації очікує пропозиції до законопроєкту до 21 серпня 2021 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні буде введена електронна ідентифікація мобільних абонентів. Це дозволить ідентифікувати клієнтів за допомогою електронного цифрового запису, ID-карт або Вank ID.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини