Головна Новини Суспільство події Влада відкрито ігнорує Конституцію і зневажає основні її статті - ОТЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада відкрито ігнорує Конституцію і зневажає основні її статті - ОТЗЖ

У партії «Опозиційна платформа - За життя» заявили, що влада порушує половину статей Конституції України

28 червня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Відповідальність за конституційну кризу в Україні, грубе порушення основоположних прав і свобод демократичного суспільства, повне нехтування правами людини, злочини проти свободи слова і свободи особистості лежить в першу чергу на уряді. Про це йдеться на сайті партії "Опозиційна платформа — За життя".

Влада відкрито ігнорує Конституцію і зневажає основні її статті - ОТЗЖ

Конституція України (фото з відкритих джерел)

У політсилі впевнені, що чинна влада настільки переконана у власній непогрішності, що відкрито робить заяви, які викривають її "антиконституційний і злочинний характер".

"Так персональні санкції проти керівництва партії" Опозиційна платформа — За життя "і членів їх сімей затверджені РНБО і введені в дію урядом в порушенні статей 34, 62 Конституції України, якими кожному гарантовано вільне вираження своїх поглядів і переконань і також заборонено обмеження прав і свобод громадян, поки їх провина не доведена в суді ", — відзначили в ОТЗЖ.

Також в опозиційної партії нагадали про блокування роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, назвавши це безпрецедентним нападом на свободу слова, яке порушує статтю 15 Конституції України щодо заборони цензури.

"Внаслідок закриття трьох телеканалів без роботи залишилися 1,5 тис. їх співробітників, включаючи журналістів. Ще один телеканал -"Перший Незалежний" — був відключений від мовлення під тиском влади вже через годину після початку ефіру на вимогу СБУ", — йдеться в заяві партії.

"Опозиційна платформа — За життя" підкреслює, що влада використовує Раду національної безпеки та оборони України для розправи з політичними опонентами й наділила її невластивими функціями, чим грубо порушується стаття 107 Конституції України.

"Замість слідування законним процедурам і правовим рішенням влада шляхом ручного управління і за допомогою репресивної машини, якою стала РНБО, розправляються з усіма, хто становить загрозу діючому режиму, — заявили в ОТЗЖ. — Також уряд відкрито визнає, що "веде боротьбу з Конституційним Судом ", а підписавши незаконне рішення РНБО, і зовсім "заблокував дії Конституційного Суду". тобто, порушуючи закон, знищуючи конституційний порядок в країні, чинна влада ще й хизується цим перед громадянами.

Крім того, в партії "Опозиційна платформа — За життя" впевнені, що закон про "так званий ринок землі" — антиконституційний і був прийнятий Верховною Радою України під тиском уряду. Зокрема, цей закон порушує 3 статтю Конституції України в якій йдеться про те, що "земля, її надра, природні ресурси є об'єктами права власності Українського народу".

Крім того, в політсилі звернули увагу на те, що в Україні стає буденністю обмеження прав російськомовних громадян, що йде всупереч зі статтею 10 Конституції України, також повсюдно порушуються права українців на працю, на медичну допомогу, на освіту, зневажається норма про рівність всіх громадян перед законом.

На думку представників ОТЗЖ український уряд зраджує інтереси свого народу і порушує статті 1 та 5 Конституції України, передаючи фактичне управління країною фінансовим кредиторам і західними політиками.

"Політична партія" Опозиційна платформа — За життя" була і залишається основним опонентом нинішньої влади. І ми зробимо все можливе, щоб поняття "законність", "право" і "конституційні гарантії" не стали порожнім звуком, щоб країна остаточно не втратила суверенітет і незалежність, що лежать в основі Конституції України й визначає основні принципи державності нашої країни ", — резюмували в ОТЗЖ.

Нагадаємо, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук заявив, що влада замість вирішення важливих для країни питань займається легалізацією правового свавілля.

"Замість цього запроваджено і діє механізм позасудової розправи, незаконно приймається закон про санкції щодо громадян України, щодо українських юридичних осіб. Тобто повна сваволя в даній ситуації продовжує мати місце, і це свавілля на сьогодні легалізується заявами та діями уряду", — підкреслив лідер ОТЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини