Головна Новини Суспільство події Візьмуться за онлайн-продавців: права українських споживачів захищатимуть по-новому
commentss НОВИНИ Всі новини

Візьмуться за онлайн-продавців: права українських споживачів захищатимуть по-новому

За відсутність інформації онлайн-продавців блокуватимуть

23 вересня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів розглянув і схвалив законопроєкт, що передбачає зміни до Закону "Про захист прав споживачів". Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства економіки.

Візьмуться за онлайн-продавців: права українських споживачів захищатимуть по-новому

Закон про захист прав споживачів вдосконалять, фото з відкритих джерел

Як повідомляють в уряді, до чинного закону слід внести певні корективи, що стосуються торгівлі в інтернеті, скасувати норми, які негативно впливають на середній і малий бізнес.

За словами заступниці міністра економіки України Ірини Новікової, нововведення мають покращити захист споживачів, які купують онлайн або звертаються за послугами гарантійного обслуговування.

Законопроєкт передбачає, що дія нормативного документа буде поширюватися на споживачів, які купують харчові продукти. Усі підприємці, що торгують онлайн будуть зобов'язані вказувати певну інформацію про товари та того, хто їх продає в мережі на сайтах оголошень, платформах із продажу, інтернет-магазинах та інших ресурсах, де продається продукція.

Якщо повна інформація не вказана, то Держпродспоживслужба зможе звертатися до інтернет-провайдера з вимогою заблокувати цю платформу чи сторінку. Серед необхідної інформації вказано, що продавець має зазначати найменування підприємства, фірми, ФОП, а також їх місцезнаходження. Лише після виконання цих вимог провайдер може розблокувати порушника.

Нові вимоги внесені до законопроєкту з огляду на численні скарги споживачів про недостовірну інформацію про товари в інтернет-магазинах і те, що люди не можуть повернути неякісний товар, бо онлайн-продавці відмовляються приймати його назад.

Підприємці вже не будуть заміняти споживачу товари на період гарантійного ремонту й не будуть зобов'язані платити неустойку. З іншого боку їх зобов'яжуть замінити споживачеві товар на такий самий новий або аналогічний, якщо його ремонтування затягується на більш 14 днів.

Споживачі отримають право на купівлю товарів за зниженою ціною або повернення коштів, якщо недолік товару виявлено після ремонту. Також споживачі, громадські організації у справах захисту споживачів і Держпродспоживслужба не будуть платити судовий збір у судах.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські АЗС змінили ціни на бензин і дизельне пальне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини