Головна Новини Суспільство події Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО)

Олена Зеленська анонсувала національну програму психологічної допомоги

9 травня 2022, 00:16
Поділіться публікацією:

8 травня до Ужгорода прибула перша леді США Джилл Байден. Там вона зустрілася з Оленою Зеленською. Перші леді  відвідали у місцевій школі переселенців з Чернігова, Київщини, Кривого Рогу та багатьох інших міст України. Також Олена Зеленська анонсувала національну програму психологічної допомоги, заявивши, що буде просити американських колег поділитися досвідом. Про це дружина глави повідомила у Facebook.

Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО)

Джилл Байден відвідала Ужгород (фото з відкритих джерел)

Олена Зеленська подякувала та відзначила сміливість першої леді США, яка прибула до України.

"Давно хотіла особисто сказати: "Дякую за підтримку".Це великий вчинок з її боку, адже кожен, хто приїздить зараз в Україну, не може почуватися у стовідсотковій безпеці. Буквально напередодні – страшна новина: росіяни скинули авіабомбу на школу в Білогорівці на Луганщині. Загинуло 60 людей… Одні з перших слів Джилл були про них. І все-таки Ужгород – наш тил: саме тут, у найбільшому хабі Закарпаття, знайшли прихисток і порятунок тисячі переселенців зі Східної України – матусь і дітей. Разом із Джилл відвідали у місцевій школі переселенців з Чернігова, Київщини, мого рідного Кривого Рогу та багатьох інших міст України. Щоб знайти безпеку та спокій, вони їхали багато годин",- зазначила Олена Зеленська.
Також перша леді анонсувала національну програму психологічної допомоги, яку в Україні планують реалізувати з американськими колегами, що мають чималий досвід у цій сфері.
"Поділилася з Джилл планами про новий проєкт – національну програму психологічної допомоги. Бо кожен українець нині зазнав психологічної травми – в окупації, у вимушеній еміграції, під обстрілами, втрачаючи близьких. Плачучи й нервуючи щодня. І таку саму невидиму травму, на додачу до фізичних ран, дістають і наші захисники. Отже, хочемо просити американських колег поділитися досвідом. У США – потужна програма відновлення після посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Джилл погодилася, що це важливо. До візиту в Україну, вона вже встигла поспілкуватися з українськими жінками в Румунії та Словаччині. І найчастіше чула від них питання, чому Путін хоче їх убити",- зазначила перша леді.
Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО) - фото 2
Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО) - фото 3
Візит першої леді США: Джилл Байден зустрілася з переселенцями в Ужгороді (ФОТО) - фото 4
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Олена Зеленська розповіла, чи змінився Володимир Зеленський за час війни.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини