Головна Новини Суспільство події Візит до Путіна був останньою краплею терпіння: між Угорщиною та Німеччиною стався конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит до Путіна був останньою краплею терпіння: між Угорщиною та Німеччиною стався конфлікт

Олаф Шольц розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його контакти з російським диктатором

6 липня 2024, 07:52 comments11177
Поділіться публікацією:

Угорщина раптово скасувала візит до Будапешта міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок. Це сталося після того, як канцлер Олаф Шольц розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його неоголошену поїздку до Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Візит до Путіна був останньою краплею терпіння: між Угорщиною та Німеччиною стався конфлікт

Шольц та Орбан. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Анналена Бербок мала зустрітися зі своїм угорським колегою Петером Сійярто, який супроводжував Орбана під час візиту до Росії. Однак угорський уряд дуже швидко скасував зустріч у п'ятницю ввечері, що викликало здивування уряду Німеччини, сказав агентству неназваний чиновник у Берліні.

За його словами, у світлі позаштатної поїздки Орбана до Росії серйозна та чесна дискусія між двома міністрами закордонних справ була б дуже важливою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан учора прибув до Москви. Прес-служба угорського політика назвала поїздку "миротворчим" візитом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан заявив, що позиції Москви та Києва з питання зупинки війни далекі одна від одної, але висловив намір продовжити роботу, щоб її все ж таки зупинити, про це він заявив на прес-конференції з кремлівським диктатором Володимиром Путіним .

За його словами, потрібно зробити дуже багато кроків, щоб наблизитись до завершення війни. При цьому він заявив, що найважливіший крок зроблено – встановлено контакт, і тому він продовжить працювати у цьому напрямку. Водночас, відомо, що Орбан не має повноважень ні від України, ні від ЄС, щоб вести будь-які переговори про припинення війни.

"Я хотів почути і почув думку пана президента з трьох важливих питань: що він думає про наявні на даний момент мирні ініціативи, що він думає також про припинення вогню та мирні переговори, в якій послідовності їх можна провести, і третє, що мене цікавило, це бачення Європи після війни. Я вдячний пану президенту за відверту та чесну бесіду", — сказав угорський прем'єр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини