Головна Новини Суспільство події Військовий натякнув, хто насправді фінансує підривну діяльності Фаріон
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий натякнув, хто насправді фінансує підривну діяльності Фаріон

Військовий Даня Данський розкрив деталі, чому скандальна Ірина Фаріон може свідомо підігрувати Кремлю, розпалюючи мовний конфлікт в Україні

15 листопада 2023, 15:12 comments4111
Поділіться публікацією:

Останній тиждень пролетів на хвилі заяв Ірини Фаріон щодо легендарних "Азовців", яких вона вимагає визнати себе "руськими", адже дехто з них спілкується російською. Фаріон буквально кількома фразами розпалила такий конфлікт всередині українського суспільства, якого не було дуже давно. Проте за заявами скандальної Фаріон можуть стояти не лише емоції та патріотизм, як це намагається подавати сама мовознавець, а й ще щось більше цікавіше, що може потягнути на державну зраду. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Facebook розповів доброволець, захисник Донецького аеропорту, “кіборг” Даня Данський.

Військовий натякнув, хто насправді фінансує підривну діяльності Фаріон

Даня Данський. Фото: Фейсбук Дані Данського

"Обурене висловами Фаріон суспільство пригадало їй її комуністичний досвід, який, між іншим, нікуди не зник, адже Фаріон так і залишилася членкинею КПРС. Жодних документів про вихід, або виключення Ірини з КПРС виявлено не було. Між іншим, згідно рекомендацій до вступу у лави компартії Фаріон неодноразово проводила бесіди з іноземцями "з метою кращого вивчення ними російської мови". Докопалися користувачі і до ще більш цікавих фактів. Виявилося, що Ірина Фаріон має дуже тісні зв'язки з російськими консервами, такими, як Назар Мухачов, колишнім сотником Майдану, що перебуває на військовому обліку, але ухиляється від призову і просуває на своєму ютуб каналі кремлівські наративи, зокрема про вбивство помічника Залужного", – розповів захисник.

Він додає, Мухачов плідно співпрацював з представником руху так званого народовладдя Андрієм Нечаєм, який є фігурантом кримінального провадження СБУ. Також засвітився Мухачов і в компанії Надії Савченко під час презентації нею громадської платформи ще однієї російської консерви "РУНА". А як апофеоз "діяльності" Мухачова є факт його роботи на підозрюваного у перевезенні зброї через лінію розмежування та організації терактів Володимира Рубана, який із 2013 року співпрацював з організацією "Український вибір", очолюваною Віктором Медведчуком.

Даня Данський зауважив, що на цьому історія не закінчується. На так звану "медійну діяльність" Мухачова та Фаріон потрібні гроші. Які, як би це не дивно звучало, сплачує напряму не Росія, якій меседжі наших героїв вигідні, а США. Точніше, колишній громадянин України 51-річний Володимир Долинка. Уродженець м. Калуш вже давно мешкає у Чикаго, є засновником американсько-українських компаній Dolynka Ukrainian American consulting incorporated та Ukrainian American media group incorporated. Саме в медіа-групі працює Назар Мухачов, під її крилом розвиває свій youtube-канал, а саму Ірину Фаріон часто запрошують на етери місцевого радіо, яке, переважно, слухає українська діаспора в США. Причому запрошують коментувати ті питання, до яких компетенція пані Фаріон не має жодного стосунку. Не виключення, що робиться це як для роздмухування конфліктів всередині діаспори, так і для трансляції зручних РФ меседжів, щоб підірвати авторитет України в очах західних партнерів.

"Сам Долинка офіційно підтримує медійну діяльність коштом Ukrainian American consulting incorporated, на результати роботи якої в інтернеті можна знайти безліч скарг від українських емігрантів. Також донатять на українсько-американське ЗМІ і члени місцевої діаспори. Чи свідомо фінансує Долинка сумнівну діяльність Мухачова та Фаріон, достеменно сказати неможливо, утім судячи із контенту, який активно просувається як в США, так і в Україні, Володимир Іванович таки цілком усвідомлює, що підтримує російську консерву, завдання якої розвалювати українське суспільство зсередини", – резюмував Даня Данський.

Варто зауважити, що Даня Данський досить активний користувач соцмереж. Проте його добре знають, як добровольця, який пішов захищати країну ще в 2014 році. Він родом із Києва. Захищав Донецький аеропорт і є одним із "кіборгів". Був двічі контужений. Нині є військовим в одному з підрозділів ЗСУ. Брав безпосередню участь у звільнення від окупантів Харківщини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

12345

15 листопада 2023, 15:37

Даня Данський ... Захотів чоловік висратись по резонансній темі, а міг просто написати щось і підписатись Даня Данський.


Новини