Головна Новини Суспільство події Військовий корабель США увійшов у води Чорного моря (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий корабель США увійшов у води Чорного моря (ФОТО)

USS Porter уже не вперше заходить у води Чорного моря, патрулюючи територію

29 січня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

28 січня есмінець Військово-Морських Сил США USS Porter повернувся до акваторії Чорного моря. Про подію та причини знаходження американського корабля у водах поблизу України повідомляє прес-служба НАТО.

Військовий корабель США увійшов у води Чорного моря (ФОТО)

Так виглядає есмінець USS Porter. Фото: MC1 Turner, James

За інформацією, наданою представниками Альянсу, американські військові планують провести навчання у Чорному морі. Поки заплановані деякі операції з морської безпеки, а також тренування із представниками країн-партнерів.

Варто зазначити, що кількома днями раніше повідомлялося про прибуття у води Чорного моря військового танкеру USNS Laramie і ракетного есмінця USS Donald Cook.

Військовий корабель США увійшов у води Чорного моря (ФОТО) - фото 2

Конкретних дат початку навчальних тренувань поки не повідомляється, але прес-секретар НАТО Оана Лунгеску все одно схвально відгукується про присутність кораблів США у Чорному морі. На думку посадовиці, ця акваторія — стратегічно важлива для НАТО, адже води моря омивають береги кількох країн-союзників Альянсу.

"У відповідь на незаконну та нелегітимну анексію Криму в України Росією і постійне нарощування військ у Чорному морі, Альянс посилив свою оборонну присутність у регіоні і залишається повністю відданим безпеці Чорного моря", — підкреслила Лунгеску.

Варто нагадати, що присутність американських військових кораблів у водах Чорного моря — аж ніяк не рідкість. Зазвичай патрулюванням тутешньої акваторії ВМС США займаються щонайменше вісім місяців у році.

Також слід зазначити, що у 2021 році НАТО вперше відправило до вод Чорного моря одразу кілька кораблів за такий короткий термін. Подібні дії свідчать при значну підтримку України та довіру до партнерства. В Альянсі стверджують, що берегові та морські навчання, під час яких здійснюється обмін досвідом та інформацією між військовими різних країн, сприяють зміцненню співпраці. 

Раніше "Коментарі" розповідали про найбільшу, на думку німецького генерала, загрозу безпеці НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини