Головна Новини Суспільство події Військовий експерт розповів, чому «Укроборонпром» виводить зі свого складу підприємства
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт розповів, чому «Укроборонпром» виводить зі свого складу підприємства

Як вважає генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, перетворення в «Укроборонпрому» дозволить залучати приватні підприємства

28 лютого 2021, 03:05 comments2690
Поділіться публікацією:

ГК "Укроборонпром" вивів зі свого складу 17 підприємств і передав корпоративні права на два АТ в рамках реформування концерну. Зокрема, концерн передав Фонду держмайна вісім підприємств і корпоративні права на два АТ. Вони багато років не виконують оборонні замовлення.

Військовий експерт розповів, чому «Укроборонпром» виводить зі свого складу підприємства

Укроборонпром (фото з відкритих джерел)

Ще вісім підприємств передадуть до Фонду держмайна для приватизації. Два підприємства планують передати Державному космічному агентству, а ще одне — в Міністерству оборони. Підприємства, які виводяться зі складу концерну, не вели фінансово-господарську діяльність, або були збитковими і мали негативні фінансові результати.

Як розповів інформаційному агентству "Коментарі-Україна" військовий експерт, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010 рр.) Ігор Романенко, в останнє десятиліття існування "Укроборонпрому" стало питання про те, що ця структура замикалася безпосередньо президентом і не замикалася на уряді. Зараз, особливо в умовах війни, виникла необхідність в спеціалізованому міністерстві.

"Решта підприємства, які будуть представляти Укроборонпром, розділити на два керуючих холдинга — "оборонні технології" та "аерокосмічні системи управління". Холдинги будуть являти собою акціонерні товариства", — розповів Романенко.

За його словами, таке перетворення дозволить залучати приватні підприємства, в тому числі закордонні, до виробництва.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, що передбачає реформу "Укроборонпрому". Тепер підприємство з Державного концерну перетвориться в акціонерне товариство. Експерти оцінили цю ідею для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини