Головна Новини Суспільство події Військові склади в Балаклії: чи є загроза пожежі
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові склади в Балаклії: чи є загроза пожежі

Відділ пожежної безпеки ЗСУ моніторить горіння сухої страви у полях біля складів боєприпасів

7 жовтня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Віктор Кіт, начальник одного з відділів пожежної безпеки ЗСУ, заспокоїв, що місцевості неподалік військових складів нічого не загрожує, інформує портал "АрміяІнформ".

Військові склади в Балаклії: чи є загроза пожежі

Пожежа біля Балаклеї - скрін з відео ДСНС

Суха трава та очерет горіли у полях у приміській зоні Балаклії, на відстані пів десятка кілометрів від арсеналу, розташованого між Балаклією та селами Вербівка та Яковенкове. Площа загоряння – 5 га. Перший сигнал про пожежу надійшов у службу "101" о 12 год. 27 хв. На місце швидко прибули три автоцистерни ДСНС, також приїхали працівники місцевого лісгоспу та пожежники з найближчої військової частини. Води для гасіння було достатньо і вже через дві години вогонь, який рухався до житлових будинків, зупинили. Ні боєприпасам, ні складській інфраструктурі, ні жителям Балаклії нічого не загрожує. 

Напередодні у медіапросторі України з'явилась інформація, джерелом якої були ресурси Російської Федерації. Повідомлялось, що спалахнула масштабна пожежа, яка загрожує перекинутись на будівлі міста та приміську територію. ЗСУ спростовує: загрози військовим складам не було. 

Склади боєприпасів у Балаклеї двічі потрапляли у поле зору громадськості. У 2017 році в арсеналі розпочалась пожежа, внаслідок якої почали детонувати заряди. Вогонь охопив біля 100 га – це третина площі арсеналу, горіли майданчики з снарядами для танків та артилерії. Внаслідок катастрофи одна людина загинула, зруйновано дві сотні житлових будинків, евакуювали більше 15 тис. громадян. ЗСУ та Тимчасова слідча комісія повідомили, що причина пожежі – диверсія. У 2019 році – ще один ексцес, не настільки масштабний. Згідно з інформацією Міноборони, під час вивезення детонували заряди. Загинуло двоє саперів, було пів десятка поранених. 

Станом на 2017 р. в балаклеївському 65-ому ракетно-артилерійському арсеналі зберігалось 138 тис. тон боєприпасів, які планували утилізувати. Хоча місце їх розташування надто близьке до кордону, перевезти їх і інше можливості немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини