Головна Новини Суспільство події Військові ІТ-технології - що робиться для осучаснення української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові ІТ-технології - що робиться для осучаснення української армії

Міністерство оброни України та Збройні сили планують здійснити цифрову трансформації українського війська

8 жовтня 2021, 11:08
Поділіться публікацією:

Міноборони планує оцифрувати Збройні сили України і для цього створить потужний ІТ-центр, інформує прес-служба міністерства.

Військові ІТ-технології - що робиться для осучаснення української армії

Прес-конференція про створення Центру інновацій у ЗСУ - скрін відео Youtube

7 жовтня 2021 р. у Києві відбулась прес-конференція "Стан та перспективи цифрової трансформації: оснащення ЗСУ високотехнологічними зразками озброєння", у якій взяли участь представники Міністерства оборони, Збройних сил, Центру стратегічних досліджень. Вони  розповіли, що до кінця поточно року буде створено "Центр інновацій", який займатиметься впровадженням цифрових технологій в армії. 

Сергій Максимов, Генеральний директор Директорату політики цифрової трансформації Міноборони, повідомив, що вже підписано меморандум про створення Центру між Міноборони та Головнокомандувачем ЗСУ. Нові керівники матимуть у своєму розпорядженні власні ресурси, щоб виконувати поставлені задачі: 

- оснащення української армії високотехнологічним озброєнням;

- розробка військових ІТ-технологій, зокрема, розробка та тестування спеціального програмного забезпечення.

В установі працюватимуть фахівці розформованого у 2015 р. Центру впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління (в/ч А2724, так звана "Аеророзвідка"). 

Урядовці сподіваються, що Центр інновацій стане аналогом DAPRA – Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів в збройних силах США (Defense Advanced Research Projects Agency). DAPRA була створена у 1958 році після того, як СРСР запустив у космос перший супутник. Найвідоміші розробки агентства:

- створення мережі ARPANET, яка потім перетворилась на Internet;

- розробка однієї з версій операційної системи UNIX; 

- розробка протоколів TCP/IP, завдяки яким комп'ютери, розташовані на величезних відстанях, обмінюються інформацією швидко і без втрат.

У 2009 р. DAPRA вивчала, які у соціальних мережах розповсюджуються новини. Для цього у повітря було запущено 10 яскраво-червоних зондів і відслідковувалось, як інформація у мережах допоможе їх знайти. Виявилось, що для цього потрібно 12 годин. У 2018 р. дослідник  показали нову розробку: невеликі легкоброньовані машини, які завдяки своїй маневреності можуть легко протистояти потужним танкам.

У DAPRA працює 240 фахівців. Бюджет установи – 3.2 млрд дол.

Про махінації навколо будівництва житла для військових видання "Коментарі" повідомляло своїм читачам раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини