Головна Новини Суспільство події Війська Придністров’я приведені в повну бойову готовність, – Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська Придністров’я приведені в повну бойову готовність, – Генштаб ЗСУ

Росія може піти на нову провокацію, відкривши новий фронт

8 травня 2022, 08:42
Поділіться публікацією:

З наближенням 9 травня все ближче вірогідність нової російської авантюри з непризнаним Придністров’ям. Наразі залишається напруженою обстановка на Бессарабському напрямку. Збройні формування в Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи військ рф перебувають у бойовій готовності "Повна". Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у Фейсбук.

Війська Придністров’я приведені в повну бойову готовність, – Генштаб ЗСУ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Кораблі чорноморського флоту російської федерації в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. 

Що ж до іншої частини фронту, то на Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків. Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань  ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій

На Ізюмському напряму пріоритет противника не змінився. Ворог намагається просуватися за напрямком Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

На Донецькому напрямку також без змін. Ворог продовжує просуватися на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках. На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів Збройних Сил України противник застосовував БпЛА “Орлан-10ˮ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна на столі лежить план по Україні: російський юрист розкрив його деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини