Головна Новини Суспільство події Війна в Україні: чому все російське викликає огиду – як реагують самі росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: чому все російське викликає огиду – як реагують самі росіяни

Через війну проти України у світі зростає ненависть до росіян

17 квітня 2022, 12:13 comments1761
Поділіться публікацією:

Видання Forbes зазначає, що низка бізнесменів, які залишили Росію, не хочуть, щоб їх називали громадянами РФ, акцентуючи на наявності іноземного паспорта. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що означають ці заяви – і чи перетворюється на тавро російське громадянство через агресію РФ проти України.

Війна в Україні: чому все російське викликає огиду – як реагують самі росіяни

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Дійсно російське громадянство стає тавром співучасника злочинів

Експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко розмірковує так:

"Чим довше триває війна, чим більше з'являється свідчень звірств та військових злочинів російської армії, тим активніше змушені реагувати на це політики та представники іноземного бізнесу. І тому – так, російське громадянство стає тавром співучасника злочинів".

На думку експерта, першими це зрозуміли якраз представники великого російського бізнесу, які ще до введення більшості санкцій, що діють, постаралися оперативно виїхати з Росії – і почали вживати заходів щодо порятунку свого бізнесу за кордоном від можливої конфіскації.

"Що стосується звичайних росіян, то, судячи зі зростання підтримки серед них дій влади, вони взагалі не пов'язують зростання ненависті до них з війною, розв'язаною керівництвом РФ. І продовжують вірити у пропагандистські міфологеми. Простіше кажучи, вони не розуміють нічого, на відміну від бізнесменів. Ситуація може змінитися лише після нашої Перемоги та капітуляції Росії, – упевнений Юрій Гаврилечко. – Або після розпаду країни-агресора на частини”.

Українська дипломатія, вся наша країна має наполегливо працювати над тим, щоб паспорт громадянина РФ був саме тавром

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько наголошує, що протистояння України з Росією – це екзистенційне протистояння. Протистояння нового світу та старого. Ідеології майбутнього та ідеології минулого.

"І залежно від того, як завершиться російсько-українська війна, стане зрозумілим – коли буде наступна. А вона, найімовірніше, буде. Якщо остаточно не перемогти російський імперіалізм", – прогнозує експерт.

З одного боку, продовжує він, російське громадянство для цивілізованого світу після відкритої агресії РФ проти України і військових злочинів, що розкрилися, – це, дійсно тавро. З іншого боку – не варто недооцінювати того впливу, який російська пропаганда, російські гроші здійснювали на Захід. У тому числі корумпуючи західних політиків.

"А тому не слід мати ілюзій, – закликає Олександр Солонько. – Завжди є певні економічні інтереси. Завжди будуть окремі країни та компанії, які готові торгувати з Росією, підтримувати з нею відносини – нехай навіть не публічно. І українська дипломатія, вся наша країна має наполегливо працювати над тим, щоб паспорт громадянина РФ був саме тавром. Щоб Росія стала токсичною. Щоб на політичному, економічному, гуманітарному – будь-якому рівні вона вважалася ізгоєм. Важливо відрізати будь-які можливості для відновлення нею своїх ресурсів, репутації. І розуміти, що лише обвал російської економіки унеможливить нарощування країною-агресором військового потенціалу".

Читайте також на порталі "Коментарі" — прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков знову нагадав про першочергову мету війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини