Головна Новини Суспільство події Війна не вибачає борги: нардеп став на захист українських фермерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна не вибачає борги: нардеп став на захист українських фермерів

Олексій Гончаренко розкритикував уряд, який не хоче допомогати аграріям

16 серпня 2024, 17:28
Поділіться публікацією:

Українські аграрні підприємства, що потрапили під окупацію під час повномасштабного вторгнення, опинились у пастці: фермери втратили бізнес, але борги у банках залишилися. Наразі бізнесмени активно переслідуються судами з метою стягнення боргів по позикам. Депутат Олексій Гончаренко розкритикував уряд, який не хоче допомогти цим людям, нагадавши про законопроєкт, який дозволив би їм не платити поки триває війна.

Війна не вибачає борги: нардеп став на захист українських фермерів

Олексій Гончаренко розкритикував уряд, який не хоче допомогати аграріям

Багато аграрних підприємств в Україні взяли кредити, щоб розвивати свій бізнес. Але коли почалася велика війна, деякі з них опинилися на територіях, які зараз контролює ворог. І хоча вони втратили майже все, банки все одно вимагають, щоб вони продовжували платити по кредитах.

Міністерство фінансів не підтримує ідею зупинити ці виплати. Вони кажуть, що це може нашкодити економіці та банкам. Але нардеп Олексій Гончаренко вважає, що така позиція несправедлива. 

“Бізнес втрачено, домівка окупована. Та попри це люди виїхали з окупації та не стали працювати з окупантами. А тепер їх повним ходом пресують та не дають жодної відстрочки по заборгованостям”, — написав нардеп.

Гончаренко також запропонував альтернативу -  законопроєкт №11180-1, який би заборонив банкам стягнення боргів з окупованих підприємств. 

“В принципі, вихід один — заморозити ці кредити на час бойових дій. Але Мінфін виступає різко проти цього. І от я зрозуміти не можу. Ми хочемо витиснути цих людей на окуповані території? Хочемо переслідувати їх за вибір залишитись з Україною?”, — зазначив Гончаренко. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — В останні кілька місяців кордон Польщі активно почали перетинати нелегали, яким у цьому допомагають білоруські правоохоронці. Уряд країни оголосив про створення буферної зони на кордоні з Білоруссю, для боротьби з нелегальною міграцією. До цього долучились польські фермери, які вирішили провести акцію, присвячену для захисту кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини