Головна Новини Суспільство події Війна на Донбасі: в яких випадках РФ погоджується на обмін полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Донбасі: в яких випадках РФ погоджується на обмін полоненими

Російські найманці погоджуються на видачу військовополонених тільки з двох причин

11 серпня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

Вже понад рік процес обміну полоненими на Донбасі знаходиться у глухому куті. Представники ОРДЛО категорично відмовляються почати роботу в цьому напрямку, поки їх вимоги не будуть задоволені. За словами учасниці вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Тетяни Іванової, на це все безпосередньо впливає позиція Кремля, повідомляє "Україна 24".

Війна на Донбасі: в яких випадках РФ погоджується на обмін полоненими

Представниця ТКГ розповіла, коли РФ вигідний обмін полоненими. Фото із відкритих джерел

Іванова переконана, що обмін в'язнями відбувається на Донбасі тільки коли РФ бачить для себе в цьому певну вигоду. При цьому найчастіше ситуація розвивається по одному з двох сценаріїв.

Як стверджує представниця української делегації, в першому варіанті може йтися про якихось важливих для російської сторони свідків. Ймовірно, Тетяна Іванова згадує видачу Володимира Цемаха — однієї з ключових фігур у справі збитого бойовиками малазійського "Боїнгу".

Друга причина, коли Росія згодна провести обмін, полягає у спробах виторгувати для себе якісь преференції або уникнути зайвих втрат.

"Це можуть бути різні втрати: економічні, політичні або іміджеві", — підкреслює Тетяна Іванова.

У всіх інших випадках, особливо коли Україна підіймає питання міжнародного права, в Кремлі й, відповідно, в ОРДЛО на поступки щодо обміну полоненими не йдуть. Всі спроби довести, що подібні дії є гуманітарними місіями, залишаються проігнорованими, зазначає Іванова.

Додамо, що раніше один із причетних до звільнення військовополонених на Донбасі експертів Олег Котенко відзначав — іноді ОРДЛО висувають додаткові вимоги. Однак ні проводити вибори на окупованих російськими бойовиками територіями, ні подавати воду в Крим, тим самим йдучи на великі поступки Кремлю, Україна не збирається.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, навіщо, на думку МЗС України, Путіну необхідно наявність українських військовополонених на окупованому Донбасі. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які знущання застосовуються до українців, що перебувають в катівнях тюрем "Л-ДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини