Головна Новини Суспільство події Виверження вулкана на Канарах: токсичний газ накрив Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана на Канарах: токсичний газ накрив Україну

У разі випадання опадів може утворитися слабокислотний дощ

21 жовтня 2021, 15:09
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Токсичний газ вулкана Кумбре-Велья, який продовжує вивергатися на Канарах, досяг території України. Про це повідомляє видання РБК-Україна, посилаючись на Укргідрометцентр.

Виверження вулкана на Канарах: токсичний газ накрив Україну

Виверження вулкана на острові Ла-Пальма. Фото: Twitter

Як стало відомо, фахівці зафіксували переміщення по території Європи повітряних мас, які містять підвищену концентрацію діоксиду сірки. Ця речовина виділяється при виверженнях вулканів.

На цей момент газ вже досяг території нашої країни. Однак вчені запевняють, що хвилюватися не варто, оскільки перевищення концентрацій речовини спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на відносно великих висотах.

Зазначається, що в разі випадання опадів може утворитися слабокислотний дощ, який також не несе суттєвої небезпеки для здоров'я людини й навколишнього середовища.

Згідно з даними вчених вже завтра більшість маси повітря, що містить діоксид сірки, покине територію України.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що в небі над кількома американськими штатами помітили вогненну кулю. Астрофізик заявив, що небесне тіло є російським супутником, що падає. У мережі з'являються відео, на яких можна побачити це явище. Детально про це читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що кілька індійських штатів накрили масштабні повені, що утворилися через проливні дощі. Негода вже встигла забрати життя десятків людей. Багато людей вважаються зниклими безвісти. Зсуви руйнують будинки місцевих жителів. Фахівці заявляють, що найближчими днями стихія відступить. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини