Головна Новини Суспільство події Віталій Марків повертається додому і трансгендер в Сенаті: головні події ночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Марків повертається додому і трансгендер в Сенаті: головні події ночі

Нацгвардієць Віталій Марків повинен повернутися в Україну в обід на відомчому літаку

4 листопада 2020, 08:15
Поділіться публікацією:

Повернення Віталія Марківа

Віталій Марків повертається додому і трансгендер в Сенаті: головні події ночі

Віталій Марків вийшов на волю

Після трьох років в італійській в'язниці додому в Україну повертається нацгвардієць Віталій Марків. Напередодні ввечері суд задовольнив апеляцію адвокатів, які намагалися оскаржити вирок для українця. А вже ближче до ночі він зміг покинути межі в'язниці в Мілані. Про це повідомили в Telegram-каналі МВС. Орієнтовно в Україні Віталій Марків буде після обіду. "Справедливість все ж існує. Мій перший вирок — це доказ, що російська пропаганда здатна на багато що. Але правда перемагає", — сказав Марків після звільнення. Нагадаємо, раніше в Італії його засудили до 24 років в'язниці, звинувативши у вбивстві італійського журналіста і його перекладача з Росії. Апеляційний суд виправдав нацгвардійця.

Трансгендер в Сенаті

Поки в Сполучених Штатах тільки рахують голоси виборців за кандидатів у президенти, деякі новоспечені сенатори вже святкують перемогу. На цих виборах переобирали 35 сенаторів зі 100. Вперше перемогу здобула жінка-трансгендер. Про це вона повідомила в Twitter. Сара Макбрайд таким чином стане першим і поки що єдиним трансгендерним чиновником, який буде займати таку високу посаду в США. Вона виграла гонку в штаті Делавер.

Посилення закону про аборти в Польщі

Польща поки що не буде посилювати закон про заборону абортів. Відповідну постанову вирішили поки що відкласти. Саме вона спровокувала масові протести по всій країні. Однак поки документ не опублікують, він не буде мати ніякої сили, пише CBS. "Зараз триває дискусія. Потрібно витратити час, щоб знайти нову позицію в цій непростій ситуації", — сказав керівник канцелярії прем'єра Михайло Дворчик. Нагадаємо, що цією постановою влада Польщі хоче заборонити робити аборт жінкам, якщо у плода виявлять невиліковні патології або порушення розвитку.

Ситуація на світових біржах

Торги на біржі в Гонконгу сьогодні, 4 листопада, почалися з незначного зростання. Індекс Hang Seng піднявся на 0,49%. Трохи виросли, але поки що залишаються в мінусі акції Alibaba. На старті вони впали відразу на 9,27%. Зараз падіння скоротилося і становить 6,87%. Основні індекси збільшились більш ніж на півтора відсотка на відкритті Токійської фондової біржі. Фахівці пов'язують це з позитивними очікуваннями результатів виборів в США. На фондових біржах США вчора також спостерігалася позитивна динаміка.

Також "Коментарі" розповідали, який прогноз зробили на день синоптики та астрологи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини