Головна Новини Суспільство події Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США

Україна отримала шанс на системну адаптацію досвіду США в питаннях ветеранської політики, завдяки ініціативам нових лідерів, які виростають в ветеранському середовищі

5 березня 2024, 09:04
Поділіться публікацією:

Україна все ще не втратила шанс зробити прорив у питанні ветеранської політики, яка стосується учасників війни, що триває на сході нашої країни. Таку думку висловив експерт зі стратегічного планування Валентин Гайдай у своєму пості в Facebook.

Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США

Віталій Герсак, голова ГО «Вільні та Вірні»

За його словами, Україна отримала шанс на системну адаптацію досвіду США в питаннях ветеранської політики, завдяки ініціативам нових лідерів, які виростають в ветеранському середовищі. Однією з таких ініціатив є проєкт, який розпочав військовослужбовець, підполковник, голова ГО "Вільні та вірні" Віталій Герсак. Він передбачає адаптацію досвіду США у сфері ветеранської політики до українських реалій та підготовку аналітичного звіту для Конгресу США по цьому питанню.

"Чому це важливо? Тому що ветеранська політика США є однією з найбільш розвинутих та комплексних у світі. Адаптація досвіду США до українських реалій може допомогти покращити якість життя ветеранів, підвищити їхній внесок у розвиток країни та зміцнити партнерські відносини між Україною та США. Підготовка аналітичного звіту для Конгресу США по цьому питанню сприятиме залученню додаткової фінансової, технічної та експертної підтримки від США для реалізації ветеранських програм в Україні", — написав Гайдай.

Він додав, що був одним з учасників конференції, яка відбулася 29 лютого в Києві та Вашингтоні, і яка дала офіційний старт цьому проєкту. ГО "Вільні та вірні" в партнерстві з Інститутом демократії та розвитку "Політа", ГО "US-Ukrainian Activists" та ГО "Біла стрічка Україна" вдалось залучити до роботи в ньому провідних американських, європейських та українських експертів з питань ветеранської політики. Зокрема Надія Копаниця, директор "White Ribbon Ukraine", запропонувала проєкт "Народний психолог" як базову інституційну підготовку населення. У квітні результати їхньої роботи будуть представлені на міжнародній конференції у Вашингтоні, а також Конгресу США.

Гайдай висловив надію, що цей проєкт допоможе знайти найкращі рішення для покращення ветеранської політики в Україні. Він також запропонував всім, хто цікавиться цією темою, приєднатися до обговорення та поділитися своїми думками та пропозиціями.

Нагадаємо, 29 лютого у Києві та Вашингтоні відбулась конференція "Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій". 

Участь у конференції взяли представник  Міністерства  у справах ветеранів США Принс Тейлор  і представники Мінветеранів України, в тому числі заступник міністра Оксана Сивак. Від американської сторони виступили президентка TAPS Бонні Керролл, ветеран війни в Афганістані, директор Американо-Українського ветеранського мосту Джон Чунінг, керівник Tiger International Advisors, експрацівник Міноборони США Андре Холліс, керівник Sachem Head Homeowners Association Натан Вайт-Війсон тощо. Українська сторона була представлена президентом Асоціації реабілітаційного менеджменту, професоркою Ольгою Юшковською, українським військовим, генерал-майором, начальником Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Владиславом Клочковим, народним депутатом Людмилою Буймістер, професором Володимиром Тарабарою та іншими.

Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США - фото 2

Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США - фото 3

Віталій Герсак: Україна отримала шанс покращити ветеранську політику за досвідом США - фото 4





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини