Головна Новини Суспільство події Віталій Боговін: "Підписання Меморандуму з Запоріжсталь - крок для поліпшення екології в Запорізькій області"
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Боговін: "Підписання Меморандуму з Запоріжсталь - крок для поліпшення екології в Запорізькій області"

Угода допоможе зробити Запорізький регіон екологічно безпечним і комфортним

21 жовтня 2020, 14:06
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 21 жовтня, Запорізька облдержадміністрація та ПАТ "Запоріжсталь" підписали Меморандум про спільні зобов'язання в галузі охорони навколишнього середовища. Під документом, який ознаменує старт співпраці обласної влади та великого бізнесу в інтересах екологічної безпеки регіону, свої підписи поставили керівник Запорізької ОДА Віталій Боговін і Генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

Віталій Боговін: "Підписання Меморандуму з Запоріжсталь - крок для поліпшення екології в Запорізькій області"

"Мета Меморандуму, як і нової обласної екологічної програми — зробити Запорізький регіон екологічно безпечним і комфортним. Ці документи — прикладна дорожня карта, яка містить конкретні рішення для поліпшення стану навколишнього середовища в Запорізькій області. "Запоріжсталь" показав іншим підприємствам приклад відповідального соціально орієнтованого бізнесу, і таку ж прозору і конструктивну позицію громадськість чекає від кожного підприємства на промисловому майданчику Запоріжжя", — зазначив Боговін.

Згідно з меморандумом, програма заходів включає десять екологічно орієнтованих рішень для виробництва "Запоріжсталі". Деякі з них комбінат вже здійснює. Так, "Запоріжсталь" почав будівництво додаткових аспіраційних систем очищення газів, що відходять від місць вивантаження агломерату з хвостових частин агломашин. Отримає продовження і проект з ремоторизації локомотивів підприємства. У доменному цеху "Запоріжсталь" реконструює аспірації ДП № 2 і 4, виконає капітальний ремонт ДП № 5 і реконструкцію аспірації домни. У планах — реконструкція печей сталеплавильного цеху, яка передбачає будівництво нового сталеплавильного агрегату, реконструкцію наявного і поступове виведення з експлуатації мартенівських печей.

Віталій Боговін: ”Підписання Меморандуму з Запоріжсталь - крок для поліпшення екології в Запорізькій області” - фото 2

Реалізація всіх цих рішень в горизонті 2020-2027 рр. дозволить скоротити викиди пилу і окису азоту на 20%.

"Вирішення питань, пов'язаних з екологічною ситуацією в регіоні, є важливим для всіх нас. "Запоріжсталь" тривалий час системно веде комплексну роботу щодо зниження впливу на навколишнє середовище. Меморандумом, в якому вказані конкретні екологічні заходи комбінату, ми закріпили наміри продовжувати екологічну модернізацію виробництва і готовність інвестувати в поліпшення стану навколишнього середовища в Запорізькому регіоні", — підкреслив Мироненко.

Крім того, Боговін запевнив, що на підписанні зазначеного Меморандуму робота в напрямку покращення екологічної ситуації у Запорізькій області припинятися не буде.

"Я особисто побуваю на кожному підприємстві, що брали участь в засіданнях круглого столу, і перевірю стан очисних споруд. Разом з жителями міста ми вимагатимемо чітку і зрозумілу покрокову програму дій зі зменшення викидів в атмосферу"- зазначив голова Запорізької ОДА.

Віталій Боговін: ”Підписання Меморандуму з Запоріжсталь - крок для поліпшення екології в Запорізькій області” - фото 3

Нагадаємо, в Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини