Головна Новини Суспільство події Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук депутата у підозрі на суму 88 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук депутата у підозрі на суму 88 млн гривень

ВАКС прийняв рішення про оголошення у розшук членом парламентської групи "Довіра" Сергія Шахова.

31 березня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за сприяння прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосив у розшук народного депутата України Сергія Шахова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Interfax.

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук депутата у підозрі на суму 88 млн гривень

Народний депутат Сергій Шахов. Фото з відкритих джерел

У листопаді 2022 року Сергію Шахову повідомило про підозру у неправдивій інформації щодо його декларування доходів. Згідно з даними САП народний депутат не вказав майно на суму у 88 млн гривень.

"Зазначений нардеп неодноразово без поважних причин не був у судові засідання", — йдеться у заяві Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

22 листопада ВАКС зобов’язав Сергія Шахова сплатити суму у 5 тис. гривень штрафу через уникнення судового засідання. Далі були прийняті аналогічні рішення зі збільшенням штрафу до 10,7 тис. гривень, проте народний депутат проігнорував і їх. Таким чином Сергія Шахова оголосили у розшук.

У заявах від САП не вказується ім’я народного депутата, проте за даними Центру протидії корупції, йдеться про Сергія Шахова, який є членом парламентської групи "Довіра". Шахов не вказав у своїй декларації за 2020 рік кілька пунктів свого майна, зокрема житловий будинок, офіс, ділянку в Київській області та інші дані на загальну суму у 88 млн гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні під час війни. Корупція займає останні позиції.

Також "Коментарі" писали про австрійських депутатів, які зробили акцію протесту під час виступу президента України Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини