Головна Новини Суспільство події Вищий антикорупційний суд оголосив рішення по екс-голові ДФС Насірову
commentss НОВИНИ Всі новини

Вищий антикорупційний суд оголосив рішення по екс-голові ДФС Насірову

Арешт екс-голови ДФС Романа Насірова знову продовжили

21 лютого 2023, 13:25 comments2028
Поділіться публікацією:

Скандально відомий в Україні Роман Насіров залишиться в СІЗО до 9 квітня. Вищий антикорупційний суд знову продовжив строк тримання під вартою колишнього голови ДФС. Він пробуде в слідчому ізоляторі до 9 квітня, якщо не внесе 523 млн грн застави.

Вищий антикорупційний суд оголосив рішення по екс-голові ДФС Насірову

Роман Насіров. Фото: із відкритих джерел

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт ексголови ДФС до 13 лютого з альтернативою понад 523 млн грн застави. Прокурор САП подав нове клопотання про продовження строку тримання під вартою Насірова.

"Клопотання задовольнити. Продовжити підозрюваному (Роману Насірову – ред.) строк тримання під вартою на 60 днів, тобто до 9 квітня 2023 року. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 523 205 685 гривень, після внесення якої підозрюваний звільняється з-під варти", – йдеться в рішенні.

У разі внесення застави на Насірова покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові ДФС Роману Насірову в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди. Також про підозру в наданні цієї вигоди повідомили олігарху Олегу Бахматюку, але заочно.

І доки в суді продовжують розглядати справи, в яких замішаний колишній головний податківець України, схоже у Верховній Раді вирішили раз і назавжди покласти край продажності високих посад в Україні, правда не всіх, поки що мова йде про керівні посади Митниці та Податкової. В українському парламенті планують запровадити відкриті конкурси на керівні посади Митниці та Податкової із залученням міжнародних експертів (за прикладом НАБУ, САП, НАЗК). Як ставитеся до цієї ініціативи? Які перетворення потрібні, щоб покращити роботу Митниці та Податкової? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини