Головна Новини Суспільство події "Віртуальний музей російської агресії": навіщо його створили і що там можна побачити
commentss НОВИНИ Всі новини

"Віртуальний музей російської агресії": навіщо його створили і що там можна побачити

У столиці відбулася презентація музею

20 жовтня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

"Віртуальний музей російської агресії": навіщо його створили і що там можна побачити

У Києві відбулася презентація музею, фото Офісу Генпрокурора

В Україні 19 жовтня презентували новий проект – віртуальний музей. Про це повідомляють у прес-службі Офісу генпрокурора України.

Над створенням "Віртуального музею російської агресії" працювало багато людей. Проект реалізований завдяки співпраці з Офісом генпрокурора, Українським інститутом національної пам'яті, представництвом глави держави в Автономній республіці Крим, прокуратурою Криму та міста Севастополя, а також у створенні музею взяли участь Міжнародний фонд "Відродження" та Центр дослідження безпеки середовища "Прометей".

Повідомляється, що подані у музеї факти про події перевірили на достовірність. У музеї опубліковано зараз експозицію про аннексию півострова. Пізніше буде додано інформацію про Донбас та війну в Луганській області. Українці можуть зайти на портал віртуального музею та почитати про події, що відбувалися у Криму з 2014 року. Усі випадки порушення Росією міжнародного права описані у віртуальному музеї. За даними Офісу генерального прокурора, продовжуються розслідування Україною понад 30 тисяч правопорушень, скоєних Росією після Революції Гідності.

Як написав міністр культури Олександр Ткаченко, військові події на сході України тривають восьмий рік. Про збройну агресію Росії проти України мають знати у світі, тому всі факти збираються та класифікуються. За такі злочини винуватці мають понести не лише кримінальну, а й історичну відповідальність.

Як відомо, у музеї надані матеріали англійською мовою для іноземних ЗМІ та тих, хто зацікавився сучасною історією України.

У музеї користувач вибирає локацію, щоб почитати, що там відбувалося. Пошук можна здійснювати за картою та за хронологією. На порталі представлено понад 20 кейсів, де описано окупацію Криму.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", Музей із пластику створили в Індонезії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини