Головна Новини Суспільство події Вирощено найгостріший перець у світі: яка його пекучість
commentss НОВИНИ Всі новини

Вирощено найгостріший перець у світі: яка його пекучість

До Книги рекордів Гіннеса внесли найгостріший у світі перець, перевершив попередній результат у мільйон разів.

18 жовтня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Згідно з останніми висновками членів Книги рекордів Гіннеса, перець X наразі є найгострішим перцем у світі. Непоказний перець приблизно в 500 разів гостріший за халапеньйо.

Вирощено найгостріший перець у світі: яка його пекучість

Перець X - найгостріший перець у світі. Фото з відкритих джерел

Зморшкуватий зеленувато-жовтий перець має неймовірний показник у 2,69 мільйона одиниць гостроти за шкалою Сковілла. Це шкала пекучості, заснована на концентрації в рослині капсаїциноїдів, хімічних подразників, які роблять перець пекучим. Виявилось, що перець X обігнала попереднього рекордсмена Carolina Reaper (каролінський жнець) приблизно на мільйон одиниць за шкалою гостроти Сковілла.

Перець X виростив Ед Каррі, який також стояв за створенням Carolina Reaper. Він розповів, що його друг надіслав йому кілька сортів перцю чилі. Після експериментів різних перців у поєднанні з перцем Carolina Reaper Каррі зміг виростити найпекучіший у світі перець. Йому на це потрібно було 10 років, адже Carolina Reaper увійшла в Книгу рекордів Гіннеса в 2013 році.

Ед Каррі опублікував відео, де він зміг з’їсти найгостріший у світі перець – перець X. За словами Каррі його рот палав після цього ще понад три години.

Нагадаємо, що у людей та інших ссавців капсаїцидин зв’язується з рецептором на нервових клітинах і викликає запальну реакцію організму у вигляді відчуття печіння. Цікаво, що птахам бракує цього рецептора, тому вони без проблем харчуються гострим перцем та розповсюджують насіння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як магазини змушують нас купувати більше, ніж нам потрібно.

Також "Коментарі" писали про п’ять канцерогенних продуктів, які викликають рак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини