Головна Новини Суспільство події Виробникам озброєння заморожують значні кошти: в Українській бронетехніці назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробникам озброєння заморожують значні кошти: в Українській бронетехніці назвали причини

Гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас наголошує, підприємства стикаються з тим, що розрахункова вартість за контрактом суттєво відрізняється від реальної

31 серпня 2024, 12:02
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас в своїй колонці для "УП" розповів про проблеми фінансування оборонки, зокрема про те, що виробникам озброєння заморожують значні обігові кошти у звʼязку з курсом валют.  

Виробникам озброєння заморожують значні кошти: в Українській бронетехніці назвали причини

Гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас

"У зв’язку з різким ростом курсу іноземної валюти, підприємства стикаються з тим, що розрахункова вартість за контрактом суттєво відрізняється від реальної. Розрахунок вартості виробів за контрактом кілька місяців тому зроблено на одним курсом, скажімо 42 гривні за євро, в на сьогодні євро вже 46 гривень. Заморожується десятки мільйонів обігових коштів, які мали б піти на розвиток", — стверджує Гендиректор "Української бронетехніки", виробника бронемашин, мінометів та боєприпасів. 

Вказує Бельбас і на відсутність довготривалого планування.

За словами гендиректора "Української бронетехніки", тема довготривалих контрактів для оборонки – це лиш піар. Станом на сьогодні нема жодних ознак, що хтось збирається запускати цей механізм. 

"Адже для того, щоб довготривалі контракти запрацювали, необхідно вносити зміни в законодавство та нормативні акти. Ці зміни зараз навіть не обговорюються", — підсумував Владислав Бельбас.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник "Української бронетехніки" Бельбас: Уряд перекладає бюджетні проблеми на виробників озброєння.

Виробникам озброєння заморожують значні кошти: в Українській бронетехніці назвали причини - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини