Головна Новини Суспільство події Виправдовуючись за плівки «Медведчука-Суркова», Грицак почав «зливати» Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Виправдовуючись за плівки «Медведчука-Суркова», Грицак почав «зливати» Порошенка

Ексголова СБУ зазначив, що деякі справи гальмувалися в судах за президентства Порошенка

24 березня 2021, 16:14
Поділіться публікацією:

Колишній очільник СБУ Василь Грицак, коментуючи в ефірі каналу "Україна 24" так звані плівки "Медведчука — Суркова", назвав кілька фактів, які, на його думку, свідчать про гальмування кримінальних проваджень проти Віктора Медведчука в період президентства Петра Порошенка.

Виправдовуючись за плівки «Медведчука-Суркова», Грицак почав «зливати» Порошенка

Василь Грицак - фото з відкритих джерел

Грицак підкреслив, що робота СБУ зі структур Медведчука була розпочата, коли він очолював Службу.

"Якщо говорити фактами, то мені дуже неприємно, коли мене пов'язують з Медведчуком. Починаючи з часу моєї каденції на посаді голови Служби безпеки, ми завжди працювали і його структури не виходили з поля нашого зору", — сказав він.

Грицак зізнався, що нещодавно давав свідчення проти Медведчука у справі СБУ від 2016 року за фактом вивезення до РФ високопоставлених чиновників правоохоронних органів України.

Вони, зі слів Грицака, літали до Росії на літаку Медведчука, а там їм були організовані зустрічі з політиками і представниками ФСБ. Грицак зазначив, що ця справа три роки в період президентства Порошенка гальмувалася в судах.

"Справа була зареєстрована в 2016 році. У 2017 році — передана до суду. Вона лежала в суді із 2017 до 2020, і тільки в 2020-му суд почав розглядати її по суті. За нашої влади чомусь ця справа гальмувалася", — сказав Грицак.

Ще одна справа, якій при владі Порошенка не давали руху, за словами екс-голови СБУ, — кримінальне провадження по територіальних громадах.

Грицак підкреслив, що СБУ доповідала Порошенку про "канали Медведчука". І, стверджуючи зворотнє, колишній президент говорить недостовірну інформацію.

"Дякую Авакову за правду щодо каналів ... Я точно пам'ятаю, як приїжджав громадянин Німеччини для оформлення угоди. Він був фронтменом під час оформлення каналів в інтересах Медведчука, а його дружина торгувала речами на eBey ", — розповів Грицак.

За його словами, матеріали СБУ про канали дивним чином зникли з порядку денного засідання РНБО у 2016 році, хоча тоді на їхньому розгляді наполягав Турчинов.

Нагадаємо, раніше в тг-каналах з'явилися повідомлення , що Грицак може почати давати свідчення проти Порошенка. Пізніше канал "Інсайдер" уточнив, що Грицак вже це зробив у справі "Приватбанку" і дав свідчення на користь Суркова в Лондонському суді.

Як повідомлялося раніше, на плівках "Медведчука — Суркова" звучить фраза про те, що Грицак мав привезти "готівку" бойовикам на Донбасі. У зв'язку з цим волонтери нагадали, що вся торгівля з окупованими територіями на Сході, а також рух туди потягів протягом президентської каденції Порошенка здійснювалися виключно за санкцією Грицака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини